Autor: Admin
Datum objave: 30.09.2012
Komentari:
0,00


ALEXANDER POVETKIN UNIŠTIO HASIMA RAHMANA

Povetkinu 25. pobjeda

Rus Alexander Povetkin je sinoć u Hamburgu upisao 25. pobjedu bez poraza, Hasim Rahman nije imao šanse...

 

U Sporthalleu u Alsterdorfu u Hamburgu u Njemačkoj Alexander Povetkin je sinoć zaustavio bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka i prvog izazivača za WBA titulu prvaka u teškoj kategoriji, Hasima Rahmana. WBA prvak je bio i ostao Alexander Povetkin, nokautom u drugoj rundi.

 

 

 

Nakon početne runde ispitivanja, u drugoj rundi Alexander je ubacio iz prve u petu brzinu i Rahmanu dao lekciju. Rahman je bio uzdrman a Povetkin je nastavio simfoniju rukama i uništio Rahmana. Sudac je zaustavio borbu.

 

Povetkinu je ovo treće obrana naslova. Najprije je slavio nad Cedercom Boswllom, a zatim je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Marca Hucka u Porsche Areni u Stuttgartu da bi sinoć slavio protiv Hasima Rahmana.

 

Postavlja se pitanje, što je sljedeće za mladog prvaka?

1974
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Alexander Povetkin, WBA, Hasim Rahman
Komentari
# 3 Dana 09.10.2012 - 15:01 darko vrataric ... je rekao/la:
A.Povetkin je po znanju umjetnik za najvjerovatnije sve teskase danasnjih boksaca sto neznaci da on moze sve i da pobijedi,jer uvijek ima kod sportasa u cemu mozda nisi dorastao suparniku.
 
# 2 Dana 01.10.2012 - 12:57 Wanderlei ... je rekao/la:
Hajde konacno idi Povetkin na bracu Klicko iako njima dajem prednost,to bi bilo dobro za pogledat.Ali neki interesi su u igri i do meca ce tesko doc.Povetkin je odlican boksac i to dokazuje,pa bi mu pravi test bio s Wladimirom primjerice a i njemu takodjer..moze i Vitalij!A Rahman je cini se dao svoje pomalo...
 
# 1 Dana 01.10.2012 - 09:51 hodža ... je rekao/la:
A šta je ovo majko mila, pa muslimani gube na sve strane. Prvo ovo sa Dan Hardijem, sad Povetkin...aman aman
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije