Autor: mi
Datum objave: 06.08.2019


Arum: Je li nam žao što smo otpustili Ruiza? Šanse da će se ono dogoditi bile su jedan naprema milijun

Andy Ruiz u siječnju je nakon dugo vremena napustio Top Rank Boba Aruma i potpisao za Premier Boxing Champions Ala Haymona.

Američko-meksički teškaš bio je nezadovoljan uvjetima i mogućnostima za zaradu te se okrenuo Haymonu.

Ni pet mjeseci poslije, nakon što je Jarrell Miller pao na doping testu dobio je priliku izazvati WBA, WBO, IBF i IBO prvaka svijeta u teškoj kategoriji Anthonyja Joshuu. 'Destroyer' je tu priliku iskoristio i pobijedio Britanca prekidom u sedmoj rundi prethodno ga četiri puta poslavši na pod.

Time si je otvorio vrata unosnom revanšu i prilici da u karijeri zaradi stotine milijuna dolara.

Njegov bivši promotor Bob Arum ispričao je što je dovelo do prekida suradnje i poželio novom svjetskom prvaku sreću.


„Sjajan tip. Bio je napravio pauzu kad se nije htio boriti. Volim ga i on je sjajn klinac. S njim smo se iznimno dobro slagali. A onda je došao trenutak kad je počeo tražiti iznose... Mi tada nismo bili u teškoj kategoriji. Htjeli smo da se bori s Bryantom Jenningsom, a on je tražio ogromne novce. Rekli smo mu da nismo spremni toliko platiti” izjavio je 87-godišnji promotor.


„Onda se on vjerojatno obratio PBC-u i oni su mu dali novac. Platili su nam i oslobodili smo ga ugovora i počeo se boriti za njih.”

„I onda je dobio na lutriji.”

„To nije nešto što ste mogli pretpostaviti da će se dogoditi. Nakon što je Miller pao na doping testu Eddie Hearn je očajnički tražio ne prejakog protivnika za Joshuu i našao je Andyja Ruiza. I onda dođe Andy Ruiz i bori se s Joshuom koji nije bio pravi Joshua i nokautira ga. Šanse da će se to dogoditi bile su valjda jedan naprema milijun.”

„Je li nam žao što smo otpustili Ruiza? Vjerojatno. Bi li se isto dogodilo da je ostao s nama? Bi, ali šanse za to su bile jedan naprema milijun, tko bi mogao pretpostaviti.”


„Bio sam vrlo sretan kad je Andy dobio borbu jer je time financijski osigurao svoju obitelj, Oni su dobri ljudi. On nije bio netko tko je namjerno kršio ugovor kako bi se izvukao iz njega. Rastali smo se prijateljski. Zašto ne bih bio sretan zbog njega? Nemam ništa loše reći o njemu osim da ponekad previše jede, ali mnogi od nas imaju taj problem.”
Foto: AP
723
Kategorije: Boks
Tagovi: Bob Arum, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije