Autor: HJS
Datum objave: 20.11.2020
Komentari:


Barbaru Matić zaustavila ozljeda, Dominik Družeta ispao u osmini finala

Osvajačica tri europske bronce, Barbara Matić (do 70 kg), pobjednica Grand Slama u Budimpešti, odmah na početku turnira je išla na svjetsku prvakinju, Marie Eve Gahie, koju je svladala u Budimpešti

Drugog dana Europskog prvenstva za seniore, koje se od 19. do 21. studenog održava u Pragu, nastupili su Barbara Matić i Dominik Družeta te upisali jednu pobjedu, piše na službenoj stranici Hrvatskog judo saveza.


Osvajačica tri europske bronce, Barbara Matić (do 70 kg), pobjednica Grand Slama u Budimpešti, odmah na početku turnira je išla na svjetsku prvakinju, Marie Eve Gahie, koju je svladala u Budimpešti.

Znalo se da takav uvod osigurava 'vatrenu' borbu, a prve dvije minute su to i potvrdile. Napad na napad, s obje strane, traženje preferiranog garda i maksimalni fokus potvrdili su da je to borba za europsku medalju.


Iako je Matić došla u Prag sa saniranim ramenom, na isteku druge minute borbe, prilikom jednog pada Barbara je osjetila snažnu bol u predjelu rebara te nije mogla nastaviti, a Gahie je prošla dalje nakon 'tapkanja'.


Šteta, jer se vidjelo da Barbara definitivno može protiv Francuskinje, da je odlučna i željna pobjede.

Isti žar se vidio i kod Dominika Družete (do 81 kg), koji je wazarijem svladao Borchashvilija, u borbi koju je kontrolirao te Austrijanac nije imao veće šanse. 


U borbi za četvrtfinale, Družeta je išao na Fatiyeva, judaša iz Azerbajdžana.

- Krenuo je nedovoljno oštro u borbi za gard, pa napravio napad koji nije trebao. Da nije bilo tog prvog wazarija Fatiyeva, uvjeren sam da bi Dominik prošao sigurno jer je spremniji i bolji. Što je tu je, gledamo u budućnost – prepričao je poraz trener Dean Ilić.

Subota, 21. studenog, rezervirana je za Karlu Prodan (do 78 kg), osvajačicu europskog srebra u konkurenciji mlađih seniorki u Poreču, kao i muški trojac, Marka Kumrića (do 100 kg), Zlatka Kumrića (do 100 kg) te Ivana Čovića (preko 100 kg).

- Borim se protiv iskusne Nizozemke Verkerk, ali vjerujem da će ovaj put moja energija i mladost prevladati. Pripremamo taktiku, spremna sam i idem po pobjedu – rekla je Prodan uoči subotnjeg natjecanja u praškoj O2 Areni, koje počinje u 10 sati, dok je finalni blok na rasporedu od 16 sati.

- Neugodan Francuz mi je prvi protivnik, ali kao i za kolege iz reprezentacije, vjerujem da ga mogu pobijediti i u potpunosti sam spreman. Nakon što sam godinu dana izbivao zbog ozljede, ova godina mi je jako dobra i želim to pokazati na tatamiju – rekao je Marko Kumrić.

177
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo, Barbara Matić
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije