Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 08.04.2012
Komentari:
5,00


BRIGITA MATIĆ NASTAVILA NIZ U GRČKOJ

EJU Junior cup Moudania 2012

Nakon Portugala, ovog vikenda 07.-08. travnja 2012.g., juniori i juniorke nastavili su svoju turneju Europskih judo kupova u Grčkoj.

 

Na obalama Egejskog mora u turističkom gradu Moudania održan je drugi ovogodišnji juniorski turnir pod nazivom „Iliadis cup“. Iako ima za nijansu niži rejting od nekih europskih kupova u Grčkoj se teško dolazi do odličja. Posebice u muškoj konkurenciji gdje redovito nastupaju jaki predstavnici Azerbajdžana, Gruzije i Turske. Među 18 reprezentacija hrvatski izbornici Goran Strmotić za juniorke i Nikola Bućan za juniore u Grčku su poveli ukupno 20 natjecatelja, od toga 12 u muškoj i 8 u ženskoj kokurenciji. Osvajanje odličja u Grčkoj našim juniorima zasigurno se osigurava dobra početna pozicija na Europskoj ranking listi i znatno povećava izglede za nastup u reprezentaciji, koja će braniti naše boje na Europskom prvenstvu u Poreču od 21. do 23. rujna.

 

Najbolji rezultat prvog dana natjecanja ponovno je postigla mlada Splićanka Brigita Matić. 16-godišnja judašica JK Pujanke nakon osvojenog zlata u Portugalu, nastavlja niz novim najsjajnijim odličjem s Europskog juniorskog kupa u Grčkoj. Nakon prvog kola u kojem je izbacila Turkinju Caliskan, Brigita u polufinalu pobjeđuje i aktualnu talijansku juniorsku prvakinju Rosetta Meloru. U konačnom finalnom dvoboju, vođena taktičkim savjetima trenera Vladimira Preradovića, niti druga Talijanka Meucci nije imala šanse protiv naše reprezentativke. Drugim zlatnim odličjem Brigita, kao još uvijek kadetkinja, sa ukupno osvojenih 100 bodova izbija na drugo mjesto Europske ranking liste juniorki do 78kg.   

 

Ivana Šutalo ponovno srebrna

U najtežoj kategoriji juniorki preko 78kg. Ivana Šutalo (JK Dubrovnik) osvaja srebrno odličje. Pobjedivši do finala dvije domaće predstavnice Liliopoulou i Vamenou mlada Dubrovkinja u samoj završnici nažalost gubi dvoboj od Turkinje Kara Kubre. Osvojivši srebrno odličje Šutalo je ponovila svoj prošlogodišnji rezultat s Europskog kupa u Moudaniji.

 

Od muških predstavnika najbolji rezultat prvog dana natjecanja ostvario je Marko Perković, član JK Zagreb. Nastupivši u vrlo brojnoj kategoriji juniora do 73kg. aktualni juniorski prvak Hrvatske upisao je dvije pobjede i dva poraza što je bilo dovoljno za konačno sedmo mjesto.    

 

Blagojević, Kokeza i Šarić brončane

U najbrojnijoj hrvatskoj kategoriji juniorki do 63kg. među tri predstavnice Maja Blagojević (JK Zagreb) i Ana Kokeza (JK Pujanke Split) podijelile su brončana odličja. Nakon slobodnog prvog kola Ana Kokeza otvara natjecanje porazom u četvrtfinalu od kasnije prvakinje Dilare Incedayi iz Turske. Vrativši se u popravnim borbama 17-godišnja Splićanka redom pobjeđuje Vyzaniari (GRE) i Corrieri (ITA), te za brončano odličje Alice Perin (ITA). Jednom pobjedom više aktualna seniorska prvakinja države Maja Blagojević osigurala je drugo brončano odličje za hrvatsku reprezentaciju. U istoj kategoriji Ivona Kapitanović, druga članica JK Pujanki ostvarila je jednu pobjedu i dva poraza, te zastala na diobi 9. mjesta.

 

Treću broncu u hrvatske redove donijela je Monika Šarić, članica JK Pujanke iz Splita. Nastupivši u kategoriji juniorki do 70kg. Monika u prvom kolu pobjeđuje Grkinju Teltsidou, dok u četvrtfinalu gubi od kasnije prvakinje Oner iz Turske. Dvijema pobjedama u repasažu protiv Sofroni (GRE) i Peirano (ITA) 16–godišnja Splićanka u Grčkoj osvaja svoje prvo juniorsko odličje sa Europskih kupova.

 

Drugog dana Europskog kupa u Grčkoj na rasporedu su teže muške (do 81, 90, 100 i preko 100kg.), te lakše ženske (do 44, 48, 52 i 57kg.) kategorije. Među hrvatskim predstavnicima zasigurno se najviše očekuje od Jurice Katića (JK Panda Zagreb) u kategorijido 100kg.

 

2062
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Komentari
# 2 Dana 10.04.2012 - 01:06 Slavko Preradović ... je rekao/la:
hvala
 
# 1 Dana 09.04.2012 - 11:38 Dina Rendulić ... je rekao/la:
Bravo cure! Čestitam! Čestitke i trenerima.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije