Autor: dh
Datum objave: 31.01.2021
Komentari:


Čelnici KSW-a najavili sankcije za incident nakon borbe između Musaeva i Jurišića

Prvo se zakuhalo između predstavnika timova, a kada se činilo da se situacija smiruje Musaev je došao do Jurišića, digao ga i bacio na pod, te nekoliko puta udarioVodstvo KSW sprema kazne za one koji su sudjelovali u incidentu nakon borbe između Šamila Musaeva (14-0) i Uroša Jurišića (11-1). 


Ruski borac pobijedio je Jurišića jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to slovenskom borcu prvi poraz u karijeri. 


Prvo se zakuhalo između predstavnika timova, a kada se činilo da se situacija smiruje Musaev je došao do Jurišića, digao ga i bacio na pod, te nekoliko puta udario. 


Uskočili su članovi oba tima i osiguranja te ih razdvojili. 

- Predstavnici oba tima nisu se ponašali profesionalno. Ovo je i za nas lekcija iz sigurnosti, jer vidimo da se ovakve stvari mogu dogoditi i na ovako intimnoj priredbi. Trebat će nam vremena da sagledamo cijelu situaciju i hladne glave sve analiziramo. Definitivno će biti ozbiljnih sankcija jer ne želimo da se ovakve situacije ponavljaju - rekao je jedan od čelnika KSW-a Martin Lewandowski i dodao:

- Pogledat ćemo snimku. Sigurno će biti novčanih kazni. Mislim da do diskvalifikacije neće doći jer se incident dogodio nakon objave sudačke odluke. Ali bit će novčane kazne, a možda i neke duže suspenzije. Pravila ponašanja za ljude iz kutova su također definirana. Tamo nije bilo mjesta za svakoga. Ne smije biti nepotrebnih emocija, to sve utječe na borce i ono što ih čeka u kasnijoj KSW karijeri.

Slično razmišlja i Maciej Kawulski, koji ističe kako predstavnici timova moraju biti tu da smire situaciju.

- Oni trebaju biti glas razuma, a to se nije dogodilo. Obojica dolaze iz temperamentnog dijela svijeta, ali to nije opravdanje. Njihovo ponašanje bilo je neprofesionalno. Imamo 12 kamera koje su snimile situaciju. Ako vidimo da je netko udarao osobu na podu, da se ponašao agresivno i neprofesionalno, bit će diskvalificiran i kažnjen- kaže Maciej Kawulski i nastavlja:

- Vidimo li na kamerama da se netko ponaša agresivno taj može reći zbogom KSW-u. Sigurnost je na prvom mjestu. Postoji osiguranje koje će razdvojiti borce ako se pokušaju obračunati nakon dvoboja. Ali svi su uletavali i željeli pomoći. Naravno, svaki svom borcu. Rezultat toga je bio da naše osiguranje nije moglo odraditi svoje posao. Netko se mogao ozlijediti. Što da je tu netko nekoga gušio? Sve je moglo otići u krivom smjeru. 


Foto: Screenshot (YouTube, KSW)

445
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA,
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije