Autor: dh
Datum objave: 21.11.2020
Komentari:


Đorđe Bunčić, Ema Bugarinović i Ivona Jelić zlatni prvog dana klupskog EP-a u taekwondou

Prvi su na borilišta izašli kadeti i kadetkinje, a hrvatski natjecatelji imali su sjajan uspjeh

U subotu je u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin počelo 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou koje će trajati do 25. studenog.


Prvi su na borilišta izašli kadeti i kadetkinje, a hrvatski natjecatelji imali su sjajan uspjeh. 

Natjecanje i sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a pratite na YouTube kanalu CroRing.

U kategoriji kadeta zlato je osvojio Đorđe Bunčić (Karlovac, kategorija do 65 kg), srebrni su Ivan Devčić (Osvit, do 33 kg), Luka Vlastelica (Pantera, do 45 kg), Petar Sturz Vujadinović (Metalac, do 49 kg), Grga Dugac (Orion, do 61 kg) i Rok Bašić (Osvit, do 65 kg), a brončani su Leon Klanfar (Bistra, do 33 kg), Lucio Matuzić (Banija Pandas, do 45 kg), Luka Bucković (Ion, do 49 kg), Mauro Kritovac (Metalac, do 53 kg), Mihovil Galić (Osvit, do 53 kg), te Jan Malogorski (Omega, do 65 kg).Kod kadetkinja zlatna odličja su osvojile Ema Bugarinović (Fox Bjelovar, do 47 kg), i Ivona Jelić (Olympic Knin, do 51 kg), srebrnom medaljom okitila se Marija Uglešić (Monter, do 47 kg), a brončane su Kala Midžor (Pantera, do 47 kg), Valentina Bolješić (Brinje, do 47 kg), Lucija Jelić (Pantera, do 51 kg) i Ena Daskijević (Omega, do 51 kg).

Sve rezultate ožete pogledati OVDJE.


Svečano otvaranje, uz poštivanje protokola i mjera za borbu protiv covida Stožera za civilnu zaštitu i HZJZ-a, uveličao je i veleposlanik Južne Koreje u RH  Kim Dong-chan, a natjecanje je otvorio izaslanik Vlade RH i državni tajnik za sport Tomislav Družak koji je u ime premijera Andreja Plenkovića svim sudionicima poželio sreće i uspjeha u natjecanjima, a organizatorima TKD Jastrebu i Karlovcu u provedbi najvećeg taekwondo natjecanja ove godine u Europi. 


Europska taekwondo federacija uručila je priznanja za potporu u organizaciji Ministarstvu turizma i sporta i Gradu Zagrebu.  
 
Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. 

Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.   

U nedjelju se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih kadeta, kadeta i juniora, a u ponedjeljak na borilišta izlaze mlađe seniorke i seniori.

Seniorska natjecanja na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga. 

Borbe vrhunskih sportaša i hrvatskih natjecatelja pratite na YouTube kanalu CroRing

Kako bi pravovremeno dobivali obavijesti o natjecanjima koje pratimo uživo pretplatite se na naš YouTube kanal.

294
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije