Autor: CroRing
Datum objave: 31.10.2020


EP u Poreču: više od 700 mladih judaša stiže u Istru

Na Europskom juniorskom prvenstvu nastupit će 412 sportaša iz 40 zemalja (235 judaša i 177 judašica), a na EP-u za mlađe seniore sudjelovat će 352 natjecatelja iz 36 zemalja (208 judaša i 144 judašica)

U Istri će se početkom sljedećeg mjeseca okupiti najbolji mladi judaši Europe. Poreč će od 4. do 6. studenog biti domaćin juniorskog EP-a, a od 9. do 10. studenog održat će prvenstvo za seniore do 23 godine.

Na Europskom juniorskom prvenstvu nastupit će 412 sportaša iz 40 zemalja (235 judaša i 177 judašica), a na EP-u za mlađe seniore sudjelovat će 352 natjecatelja iz 36 zemalja (208 judaša i 144 judašica). 


- Iskustva državnog prvenstva u Zagrebu, a zatim i Europskog kupa u Dubrovniku, svakako će poslužiti i da na natjecanjima u Poreču imamo jednaku razinu sigurnosti, kvalitete organizacije i zadovoljstva svih prisutnih - kazala je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sandra Čorak za Sportnet i dodala:

- Priprema za ova natjecanja traju već nekoliko mjeseci, a zbog epidemioloških mjera i logistike, naš je organizacijski tim podignuo kvalitetu rada na još višu razinu.

Na juniorskom prvenstvu nastupit će devet hrvatskih judašica i isto toliko judaša, dok će na natjecanju sudjelovati osam naših judaša i isto toliko judašica.

- Nastup na domaćem tatamiju je uvijek motivacija više, a kako se nalazimo u periodu kada ništa ne znamo sa sigurnošću, počevši od forme svih koji dolaze, možemo samo reći kako su naša najistaknutija imena Ana Viktorija Puljiz, Karla Prodan i Helena Vuković. Međutim, već su i prije naši judaši i judašice pokazali kako znaju pozitivno iznenaditi, tako da vjerujemo u sve koji će nastupiti u Poreču - rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.


Foto: Hrvatski judo savez

146
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Najpopularnije
Najnovije