Autor: Admin
Datum objave: 07.07.2013
Komentari:
5,00


FELIX STURM PORAZIO RADOŠEVIĆA

Postao IBF-ovim prvim izazivačem

Bivši trostruki svjetski prvak Felix Strum je sinoć upisao pobjedu nokautom nad Predragom Radoševićem...

 

Njemački boksač bosanskohercegovačkog porijekla Felix Sturm sinoć je u Dortmundu pobijedio Crnogorca Predraga Radoševića. Tridesetčetverogodišnji Sturm dominirao je od početka meča i slavio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi te došao do 38. pobjede u 44. profesionalnom meču.

 

Strum je dva puta rušio Radoševića u trećoj rundi a onda dva puta i u četvrtoj nakon čega je Radoševićev kut predao borbu. Udarci u tijelo su se pokazali kao ključni za ovu pobjedu.

 

 

 

Strum je ovom pobjedom dobio šansu da postane izazivač za svjetsku titulu u IBF verziji, koju drži Daniel Geale.

 

U predborbi ovog meča bh. borac Adnan Redžović nokautom u drugoj rundi pobijedio je Aleksandra Vasilieva iz Rusije. Redžoviću je ovo bila 11. pobjeda u karijeri.

1968
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Felix Sturm
Komentari
# 2 Dana 09.07.2013 - 09:12 AMZA ... je rekao/la:
Darko Vratariću, gluposti pričaš.. P.Radošević nije borac koji se bori u nekoj Crnogorskoj bokserskoj federaciji, to je jedan od najrespektabilnijih mladih boraca, sa jakom amaterskom pozadinom, i koji je uplivavši u profesinalne vode odradio 17 velikih profi mečeva u IBF konfederaciji, bez ijednog poraza. Suditi nekome po boji i porijeklu.. nek ti neko drugi objasni šta to znači. I tebi za informaciju, CG ima sada predstavnika i u UFC-u.
 
# 1 Dana 09.07.2013 - 08:59 darko vrataric ... je rekao/la:
ono sto smo vidjeli u toj borbi veceri bilo je oskudno.Mnogi se pitaju dali jedna svjetska klasa i bivsi prvak svijeta moze i smije da se ogleda sa boksacem tog ranga. P.Radosevic je daleko od te klase boksaca koji bi mogao da se bori za svijetsku titulu,niti nema iskustva kao amater niti kao profi jer na tim prostorima nema boksa vec vise od dvadeset godina!A negdije i sa nekim u tom rangu nije se borio. Jedino je pozitivno od Sturma (A.Catica) da je omogucio bivsem zemljaku da zaradi prvu vecu gazu Euro valute !!!
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije