Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 30.08.2017


Intervju Antonio Plazibat: Ne mogu dočekati da izađem u Saitama Super Areni i pokažem svima sve što mogu

Antonio Plazibat vratio se iz Kine gdje je napravio još jedan značajan iskorak u karijeri.

Nakon pobjeda u Londonu protiv Bogdana Stoice, Franka Munoza na W5 u Slovačkoj, te Danuta Hurduca pred 34000 gledatelja u Rumunjskoj, 23-godišnji Splićanin jednoglasnom sudačkom odlukom na SuperKombatovoj priredbi u Szhenzhenu pobijedio je Lianga Jiea 


Kina je postala svjetsko središte kick boksa s brojnim organizacijama koje se, čini se, pojavlju svakodnevno. Kunlun Fight nosi se s Gloryjem kao trenutno najjača organizacija, a SuperKombat u suradnji s lokalnim partnerima pokušava ući na bogato kinesko tržište. 

Plazibat uskoro ponovno ide na Daleki istok. 23. studenog u Saitama Super Areni bori se na K-1 Grand Prixu u kategoriji do 100 kilograma.


- Debi u Kini odradio si protiv 15 kilograma težeg Kineza. Kako je borba odmicala razlika je sve više išla na tvoju stranu. Kako vidiš meč i je li te na početku iznenadila njegova snaga kada ste ušli u otvorene izmjene? Kako bi procijenio razliku između kategorija do 95 i iznad 95 kilograma u kojima nastupaš?

"Borbu u Kini sam odradio točno kako sam želio. Nisam išao  na nokaut i silio da završim borbu... Htio sam se kretati i laganini raditi borbu i dominirati kako želim..."

"Nije me iznenadila snaga, jer navikao sam sparirati s teškašima. I onako cijelo vrijeme tijekom priprema sam sparirao s teškim borcima. Kao i uvijek s Čikotićem, a bili su tu i sparinzi s Hrgovićem u boksu i Brestovcem tako da sam navikao raditi s težim borcima. A za otvorene izmjene,  ne znam da sam ušao s njim u otvorenu izmjenu. On se razmahao u početku, ali niti jedan udarac tu nije pogođen, sve je išlo u blok ili sam eskivirao i pogađao sam ga kontrom lijevom rukom kako sam htio."


- SuperKombat je održao već tri priredbe u Kini. Ti si se do sada dva puta borio za njih, imaš li kakve  informacije u budućoj suradnji s rumunjskom promocijom?

"Imamo velike planove što se tiče SuperKombata. Oni su zadovoljni sa mnom i žele da se nastavim boriti za njih i žele napraviti zvijezdu od mene, jer u meni vide potencijal. To je organizacija koja je već održala veliki broj priredbi zadnjih  godina i za koju su nastupali najbolji svjetski borci, a i izbacivala je vrhunske borce koje su sami stvorili, tako da sam zadovoljan sa svime i sviđa mi se tretman koji dobivam od organizacije i nastavit ćemo suradivati. Drago mi je boriti se za njih."


- U Kini nisi slavio samo ti, već i tvoj timski kolega Tomislav Čikotić. Veliki uspjeh za vaš klub Ameno. Bio si u kutu Tomislavu koji se pošteno potukao s Poljakom Dawidom Zoltaszekom u glavnoj borbi večeri i zasluženo slavio. 
"Tomislav mi dođe više kao brat nego kolega, jer već godinama skupa treniramo i napredujemo. Nemamo baš puno sparing partnera nego jedan drugoga guramo svaki dan, a s obzirom na trenutne rezultate dobro nam ide, haha... Njegova borba je kao i uvijek bila atraktivna i pokazao  je još jednom da je vrhunski borac." - Uspješno si odradio Kinu, a dobio si pozivnicu i za Japan . 23. studenog boriš se na K-1 Grand Prixu. Što ti znači pozivnica za K-1 i Japan, te nastup u Saitama Super Areni?

"Kao dite s ocem sam pratio K1 borbe i bio veliki fan njihove organizacije. Svi najbolji borci i legende sporta su potekle iz Japana i te Saitama Arene i K1 organizacije. I zasigurno su bili, po meni, u to vrijeme najjača svjetska organizacija prije nego su počeli problemi. Sad se vraćaju na velika vrata i na meni je i ostalim sudionicima tog turnira da priredimo atraktivne borbe, nokaute i da opet privučemo publiku kao nekad. K1 je veliko ime samo po sebi."


"Radujem se odlasku u Japan i ne mogu dočekati da izađem u Saitama Super Areni i pokažem svima sve što mogu. Trenutno sam opsjednut time i idem tamo po pobjedu i ništa drugo."
- Domaći borac K-Jee će ti biti protivnik u četvrtfinalu, a ako pobijediš ideš na boljeg iz dvoboja Pacome Assi-Makoto Uehara. Znam da je teško sigurno reći jer je riječ o turniru, ali ovako na papiru čini se da ti se otvara put do finala i borbe s Ibrahimom El Bounijem, koji je favorit u drugom dijelu ždrijeba

"Već sada sam fizički spreman za borbu. Mogu odmah ući u ring i boriti se bez problema. Moj moto je da se ne spreman za borbu nego da sam uvijek spreman i uvijek radim na sebi da napredujem u svemu. A na tom turniru ću se zasigurno prezetirati najbolje do sada. Nije bitno kojeg protivnika stave ispred mene ja dolazim tu po pobjedu. Opsjednut sam s tim i već iman plan za pobjedu svih tih boraca koji tamo sudjeluju i znam što trebam raditi da to ostvarim. Znam koje su moje predosnosti i maksimalno ću ih iskoristiti da to i ostvarim. Nebitno mi je s kime se borim. Nikoga ne podcjenjujem i svima pristupam ozbiljno. Ja već sebe vidim kao pobjednika tog turnira i vizualiziram kako osvajam i donosim taj trofej doma."

- Planiraš li neku borbu prije nastupa na K-1 Grand Prixu?

"Trenutno smo fokusirani na turnir i nemam nikakvu dogovorenu borbu prije."
 
- Je li ti želja doći do Gloryja ili Kunlun Fighta i jesi li imao kakve kontakte s njima?

"Želja mi je dokazati da sam najbolji svjetski borac. Uživam boriti se i trenirati i biti u tom ringu i odrađivat borbe. Isto tako sam svjestan koliko mnogo se trebam odricati i davati sve od sebe svaki dan da bih ostvario svoje ciljeve. Mlad sam borac, imam tek 12 mečeva, a već sam se borio s jakim imenima ovoga sporta. Još nisam ni blizu pokazao sve što mogu napraviti. Tako reći tek krećem i vjerujem da ću to i ostvarit uz malo sportske sreće i naravno zdravlja. Hvala Bogu zasad sve dobro ide."


- Kako komentiraš borbu Mayweather-McGregor?

"Borba je prošla očekivano. Od početka sam vjerovao da ce Mayweather pobijediti. Mislim da je to napravio rutinski, bez ikakvih problema i da se nije puno namučio. Uglavnom, očekivano. Svi su dobili na kraju što su htjeli i McGregor i Floyd, a to je veliki pay day. Tako da svima dobro."
- Tvoj klub u dobrim je odnosima s Hesdyjem Gergesom. Egipćanin se uskoro bori s Mladenom Brestovcem na Gloryju.  Nedavno si trenirao i s Mladenom u Zagrebu, a čuo sam da se Gerges i kod vas sprema za okršaj sa 'Scorpion Stingom'. Kako je došlo do prijateljstva s Gergesom i koliko je on često kod vas?


"Da, moj trener Milivoj Bajić je jako dobar prijatelj s Hesdyem tako da često dolazi u Hrvatsku u Split i trenira s nama u klubu Ameno Gym. Također i ja s Hesdyjem imam jako dobar odnos i dosta mi pomogne što se tiče savjeta i iskustva. On se borio sa svima i svima pružio tešku borbu. Isto tako i s Mladenom sam jako dobar prijatelj i uvijek kad sam u Zagrebu svratim s njim napraviti trening. Gušt mi je veliki trenirati s njim. Isto tako mi puno znači i njegovo znanje i puno sam naučio od njega."

"Hesdy dolazi svake godine ovdje i opet ce ubrzo doći. Svakako sparinzi s Hesdyem i Mladenom mi jako puno znače i zbog njih puno napredujem. Tako da hvala im obojici."

- Kako si počeo s kick boksom?

"S kickboxom sam počeo iz nekakve fore. Srednja škola, vrijeme dokazivanja i glumljenja mangupa, haha i da se naučim obraniti. Rekao sam sebi eto da probam i vidim ide li mi to. Uz to, otac me uvijek nekako upirao da se bavim borilačkim sportom jer je i sam veliki fan. Još kao dijete on me učio i pokazivao mi kako se obraniti i boriti. Inače je vojnik tako da sam i od njega dobio dobru podlogu za taj sport još kao dijete."

"I jednom kad sam krenuo i probao instant mi se svidjelo i poludio sam, te počeo trenirati svaki dan. Tada su počeli snovi o osvajanju K1 Grand prixa, a sada hvala Bogu imam priliku tu nastupati  i ostvariti to."


 - Možeš li nam predstaviti svoj klub i ljude s kojima radiš?


 "Dolazim iz kluba Ameno Gym iz Splita. Po meni najbolji treneri i klub na ovim prostorima. A i rezultati to pokazuju, tako da mora da nešto dobro radimo. Treneri su Milivoj Bajić i Veljko Vetma. S Milivojem radim tehnički dio - fokusere i tehnički dio kickboxinga, a s Veljkom radim fizičke pripreme - snagu eksplozivnost, trčanje i taj dio. Počeli smo i surađivati s legendom sporta Brankom Cikatićem, koji je i jedno vrijeme bio trener mojim trenerima i on je u meni vidio potecijal za novog K-1 prvaka i pružio mi priliku. Hvala mu i nadam se da ću mu ostvariti očekivanja ."

- Koje su tvoje želje i ambicije na duži rok?


"Ja sam prije svega jako ambiciozna osoba i vjerujem da se naporan rad isplati, naravno uz zdravlje i malo sreće. Tako da imam jako velike ambicije i planove u sportu. A sad da vam kažem sve rekli bi da sam lud, haha. Ali, eto vrijeme će pokazati. Mlad sam, tu sam da radim i treniram i dajem sve od sebe. Naravno da želim biti najbolji i vjerujem  da to mogu ostvariti,  jer da ne vjerujem u sebe ne bi se ni bavio ovim sportom."


2892
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije