Autor: mi
Datum objave: 29.05.2018


Ivan Njegač protiv trostrukog svjetskog prvaka

Ivan Njegač (10-5, 3 KO) 16. lipnja u Velikoj Britaniji borit će se protiv bivšeg trostrukog svjetskog prvaka.

25-godišnji boksač iz Velike Gorice u meču na 6 rundi u ring će ući s Rickyjem Burnsom (41-7-1, 14 KO).

35-godišnji Škot jedan je od samo trojice Britanaca koji su osvajali naslove svjetskog prvaka u tri težinske kategorije. Bio je WBO prvak u superperolakoj, WBO u lakoj, te WBA prvak u superlakoj kategoriji.

Posljednji svjetski naslov osvojio je u lipnju 2016. pobjedivši tehničkim nokautom Talijana Michelea Di Rocca i postavši WBA prvak u poluvelteru. Obranio ga je protiv Kyrila Relikha, koji je u međuvremenu pobjedom protiv Rancesa Barthelemyja osvojio taj pojas.

Burns je WBA naslov izgubio od Juliusa Indonga prošlog travnja i trenutno je u nizu od dva poraza. Nakon poraza od Namibijca jednoglasnom odlukom na isti je način izgubio i od Anthonyja Crolle prošlog listopada.

"Uzbuđen sam, ovo mi je najveća borba u karijeri. Danas mi je tek potvrđena borba, ali ja sam stalno u treningu. On je već stariji i na zalasku karijere i može se pobijediti. Trenutno je 19. na svijetu i pobjedom bih se probio na njegovu poziciju, Bit ću spreman, utreniran i sa svojim trenerom Vedranom Perekovićem, te Marinom Bašićem i Štefom Bačurinom napravit ćemo pravu taktiku" rekao je Njegač za Cro Ring.


Burns je prvi put svjetski prvak postao 2010. protiv Rockyja Martineza. Portorikanac je od tada gubio samo do Mikeya Garcije i Vasyla Lomachenka. 2014. doživio je dva uzastopna poraza u Glasgowu. U ožujku te godine jednoglasnom odlukom sudaca ostao je bez WBO pojasa u lakoj kategariji od Terenca Crawforda, a zatim ga je podijeljenom odlukom svladao Dejan Zlatičanin.


Foto: Ring

1882
Kategorije: Boks
Tagovi: Ivan Njegač
Najpopularnije
Najnovije