Autor: dh
Datum objave: 01.02.2021
Komentari:


Ivana Habazin: Moja suparnica je prvu profi borbu imala kad sam ja bila u drugom osnovne

Layla je legenda ženskog boksa. Bila je svjetska prvakinja nekoliko puta, valjda u nekoliko kategorija, magazin Ring uvrstio ju je u deset najvećih boksačica svih vremenaNakon nešto više od godinu dana u profesionalni ring vraća se Ivana Habazin (31). 


Najbolja hrvatska boksačica opet ispred sebe ima jednu velikanku, a ovaj put to je Amerikanka Layla McCarter, s kojom bi se trebala sučeliti 13. ožujka, negdje na Floridi ili možda u Teksasu.

– Zbog ograničenja koja su u Teksasu manja, a na priredbu bi trebali doći i boksači iz Južne Afrike i Australije, borba bi mogla biti premještena - kazala je Ivana Habazin za Večernji list.

Bilo na Floridi ili u Teksasu, Ivanu čeka jednako težak posao. 

– Layla je legenda ženskog boksa. Bila je svjetska prvakinja nekoliko puta, valjda u nekoliko kategorija, magazin Ring uvrstio ju je u deset najvećih boksačica svih vremena. 

McCarter (41) iznimno je iskusna. Za razliku od Habazin (24), Amerikanka za sobom ima 62 profesionalne borbe, niz od 21 pobjede zaredom i od Ivane je 10 godina starija. 

– Kada je Layla imala svoj prvi profesionalni meč, ja sam bila u drugom razredu osnovne škole. Bit će to šou.

A sretan ishod otvara nove mogućnosti

– Velik je ulog u igri i zato moram pobijediti. Ona koja pobijedi, borit će se s pobjednicom u borbi između Cecilije Braekhus i Jessice McCaskill, za sva četiri pojasa. Drago mi je da se vraćam u velter, u kategoriju u kojoj sam posljednju borbu imala još 2014.

Sa skidanjem kilograma, kaže Ivana, ne bi trebalo biti problema. 

– Trenutačno imam ponešto preko granice kategorije, a to je 66,7 kilograma, no još je puno preznojavanja preda mnom. 

Ivana još skriva ime svog menadžera, no zato je otkrila promjene u trenerskom dijelu Ivanina tima.

– Hrvatski dio boksačkih priprema odradila sam s Aleksandrom Pupcem, kondicijski s Dinom Bušljetom, a u Americi će me trenirati i voditi Garry Clark.

A to je tim od kojeg puno očekuje i zbog kojeg optimistično nastavlja karijeru. Premda je nakon poraza od Claresse Shields, najveće boksačice svih vremena, bila utučena, Ivana hrabro kreće dalje. 

– Da je sve bilo savršeno i da je to bio moj maksimum, ja bih rekla da je to gotovo. No kada znam da nije išlo kako treba, onda mi je bilo jasno da moram nastaviti.
264
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Ivana Habazin
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije