Autor: dh
Datum objave: 23.11.2020


Još šest zlatnih medalja za hrvatske natjecatelje na klupskom EP-u u taekwondou

Natjecanja se nastavljaju u utorak, 24. studenog kada na borilišta izlaze seniorke

Trećeg dana 8. Otvorenog europskog klupskog prvenstva u taekwondou u Kristalnoj dvorani hotela Westin, u ponedjeljak 23. studenoga održana su natjecanja mlađih seniorki i seniora.

Hrvatski predstavnici bili su odlični u respektabilnoj konkurenciji - osvojili su šest prvih mjesta, ukupno 13 odličja Europske taekwondo federacije, a dojmljive borbe pružila su pogotovo dvojica reprezentativaca, Josip Teskera iz DIV-a Knin i Marko Golubić iz Dubrave.

Borbe i sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a pratite na YouTube kanalu CroRing.

Natjecanja se nastavljaju u utorak, 24. studenog kada na borilišta izlaze seniorke. 


Nastupit će velike zvijezde taekwondoa iz Nacionalnog tema Velike Britanije Bianca Walkden, trostruka svjetska prvakinja, te europska prvakinja i nositeljica medalje s Olimpijskih igara 2016., te Jade Jones, trostruka olimpijska pobjednica, europska i svjetska prvakinja. 


Za nacionalni team Turske nastupit će Irem Yaman, dvostruka svjetska i peterostruka europska prvakinja, a za Nacionalni team SAD-a Anastasija Zolotić, četverostruka panamerička prvakinja i srebrna na Olimpijskim igrama mladih 2018. godine. 

Posljednjeg dana Europskog prvenstva, u srijedu, 25. studenoga natjecat će se seniori

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. 

Prema svim mjerama i propisima Stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Europske taekwondo federacije natječu se natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.  

REZULTATI

Medalje hrvatskih predstavnika

MLAĐI SENIORI

ZLATO
-54 kg: Josip Teskera (DIV Knin), -74 kg: Marko Golubić (Selekcija Hrvatske)

SREBRO 
-54 kg: Luka Turkalj (Jastreb), -80 kg: Vito Krpan (Dubrava) 

BRONCA
-63 kg: Vito Jelić (Selekcija Hrvatske) 

MLAĐE SENIORKE

ZLATO 
-46 KG: Nika Kolarek (Selekcija Hrvatske), -67 kg: Iris Dinković (Medvedgrad) , -73 kg: Laura Glasnović (Selekcija Hrvatske), +73 kg: Anastasia Lakatoš (Jastreb) 

SREBRO
-53 kg: Antonia Krajnović (Dubrava), -62 kg: 2. Ivana Arelić (Orion)

BRONCA
-49 kg: Korina Holjevac (Dubrava), -57 kg: Viktorija Besednik (Fox Bjelovar)  

Natjecanje i rezultate uživo možete pratiti na portalima taekwondo.com.hr i službenoj stranici https://linktr.ee/euclubs, te u live streamingu na YouTube kanalu CroRing i portalu croring.com.

585
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Najpopularnije
Najnovije