Autor: mi
Datum objave: 07.10.2017


Kličko: Borba Mayweather-McGregor bila je dobra za boks

Vladimir Kličko nastupa na Alfred Dunhill Links Championshipu u Škotskoj.

Jedna je od mnogih slavnih osoba koje igraju na ovom turniru otvorenom za profesionalce i amatere.

Ukrajinac se golfom počeo baviti nakon poraza od Corrieja Sandersa u borbi za WBO naslov 2003. godine.


Pokojni Južnoafrikanac nokautom je priredio veliko iznenađenje, a nakon poraza ‘Dr. Steelhammer’ je odlučio prostudirati ponašanje svog protivnika. Sanders je u to vrijeme poluprofesionalno igrao golf i Kličko je tada počeo igrati.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji prokomentirao je boksački meč između Floyda Mayweathera i Conora McGregora. Smatra da je borba koja je privukla veliki interes i gledatelja koji ne prate boks i borilačke sportive općenito, a u kojoj je bivši prvak izašao iz mirovine i lakoćom pobijedio najveću MMA zvijezdu bila dobra stvar za boks.


“Mislim da je to bila sjajna stvar za boks, nastup MMA borca u boksačkom ringu, iako nije imao neke šanse po pravilima boksa. Isto bi bilo i da se Mayweather bori u kavezu, imao bi male šanse za pobjedu. Mislim da je to bila dobra stvar za boks jer je borba izazvala ogromno zanimanje diljem svijeta.”


Kličko je vlasnik K2 promocije koja void karijeru Gennadyja Golovkina. Prokomentirao je i Kazahstančevu borbu bez pobjednika protiv Canela.

“Nitko nije očekivao da borba ode do kraja. Mislio sam da je Gennady u prednosti, ali u principu to je uvijek tako kad nemate jasnog pobjednika, fanovi postavljaju ista pitanja. Borba je mogla otići u bilo kojem smjeru jer ponekad ljudi gledaju na stvari drugačije.” 

984
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, Floyd Mayweather, Conor McGregor
Najpopularnije
Najnovije