Autor: mi
Datum objave: 13.03.2020


Kownacki: Jedan trenutak nepažnje, primite dobar udarac i borba se mijenja. Pogotovo u teškoj kategoriji

Adam Kownacki (20-1, 15 KO) proteklog vikenda je doživio prvi poraz u karijeri izgubivši prekidom u 4. rundi od Roberta Heleniusa (30-3, 19 KO)..

Meč je bio za izazivača WBA federacije u teškoj kategoriji. Kownacki želi revanš, ali nema ugovornu klauzulu za novu borbu, te Finac nema nikakvu obvezu boriti se ponovno protiv njega, a ovim uspjehom otvorit će si vrata mnogim prilikama.

Ovo je jedno od najvećih iznenađenja godine, a najviše se iznenadio sam Poljak koji od svoje 7. godine živi u ‘Velikoj Jabuci’.

Optimizam je bazirao i na tome što je on pomeo bivšeg izazivača za naslov u teškoj kategoriji Geralda Washingtona u dvije rundi da bi Washington u svom sljedećem meču nokautirao Heleniusa.

No, Kownackog koji je vrlo popularan zbog otvorenog načina borbe i zanemarivanja obrane brada je napokon izdala.

“Želim biti najbolji. To je moj cilj, da dokažem da sam najbolji borac. Već smo imali velike borce poput Lennoxa Lewisa koji su se vraćali. Puno velikih boraca je doživjelo poraz i vratilo se, a ja ću učiniti isto” izjavio je 'Babyface'.


“To je boks. Morate cijelo vrijeme biti oprezni. Jedan trenutak nepažnje, primite dobar udarac i borba se mijenja, pogotovo u teškoj kategoriji. Ali, ovo je bila dobra lekcija. I dalje sam mlad i dalje lijep, tako da ću se vratiti.”

Njihova borba u Barclays Centeru privukla je i veliki broj televizijskih gledatelja u SAD-u, preko milijun i pol (1 681 000).

460
Kategorije: Boks
Tagovi: Robert Helenius, Adam Kownacki
Najpopularnije
Najnovije