Autor: HJS
Datum objave: 06.11.2020
Komentari:


Lara Cvjetko izborila jedinu pobjedu dana hrvatskih boraca na juniorskom EP-u u judu

Na početku finalnog bloka održana je minuta šutnje za preminulog velikana hrvatskog juda Zdravka Baršnika, kojemu je u četvrtak održana komemoracija u Zagrebu

Nakon brončane medalje Ane Viktorije Puljiz , prvog dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore u Poreču, drugi dan nije donio veće uspjehe hrvatskih predstavnika, piše na služenoj stranici Hrvatskog judo saveza

Na početku finalnog bloka održana je minuta šutnje za preminulog velikana hrvatskog juda Zdravka Baršnika, kojemu je u četvrtak održana komemoracija u Zagrebu.


Jedinu pobjedu dana upisala je Lara Cvjetko (do 70 kg), koja je u prvom nastupu wazarijem svladala Dankinju Lauritsen. 


Nakon toga je išla na Francuskinju Fereol, koja ju je bacila, suci su procijenili da je ippon i tu je bio kraj puta na juniorskom prvenstvu za našu judašicu, inače kadetsku prvakinju Europe iz 2017. godine.

Anđela Violić je u drugom kolu čekala Francuskinju Jarrot. Mlada Dubrovčanka je bila agresivna, tražila poziciju za bacanje, ali je predstavnica Francuske bila strpljivija i dočekala šansu za ipponom kojim je otišla u četvrtfinale.

- Šteta, kontrolirala je veliki dio borbe dok je za pobjedu nedostajalo koncentracije pri samom kraju – rezimirao je trener Mateo Semiz.

U kategoriji do 81 kg Marin Vujić je imao neizvjesnu borbu protiv Grka Milonelis, ali je u drugom dijelu borbe Milonelis iskoristio svoju priliku i ipponom (zahvat) prošao dalje.

Damian Sokolović je išao na Talibova, judaša iz Azerbajdžana, a kroz cijelu borbu mladi judaš iz Pule nije uspio nametnuti svoj ritam.

- Nedostajalo je agresivnosti u sve četiri minute. Ušao je mirno i staloženo u borbu, nije izgorio u želji, ali onda je trebao više agresivnosti i energije – prokomentirao je izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Šteta jer je Talibov izgledao da je zreo za poraz, a ovako je otišao u četvrtfinale ipponom u 3. minuti borbe.

U petak, posljednjeg dana prvenstva, na tatami izlaze braniteljice europske juniorske bronce iz 2019., Petrunjela Pavić (do 78 kg) i Helena Vuković (preko 78 kg). Pavić ide na Dolgilevicu (LAT), a Vuković na pobjednicu dvoboja Miler (ROU)/Diacenco (MDA).

U muškoj konkurenciji, Josip Bulić i Tin Straža predstavljaju Hrvatsku u kategoriji do 90 kg, a idu na boljeg iz ogleda Accogli (ITA)/Safrany (HUN), odnosno Straža na Patiniotisa (GRE). Frane Vukičević (do 100 kg) svoj nastup u Poreču počinje protiv Liveze (FRA), a u istoj kategoriji Ivan Rozga ide na Karimlija (AZE).

125
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije