Autor: D.M.
Datum objave: 21.05.2010
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


LEGENDA ILI STVARNOST

Vibrirajući Dlan

Još od nastanka borilačkih vještina, praktikanti su htjeli postati bolji, savršeniji u tehnici, te naposljetku uspjeti u onome što je temelj borilačkih vještina, pobijediti u obrani vlastite sigurnosti.


Tada je nastao i vibrirajući dlan – prema legendi udarac koji ozljeđuje ili ubija poslije. Vibrirajući dlan je najuzvišeniji nivo borilačkih vještina poznat svega nekolicini ljudi na svijetu koji su znanje tog udarca mogli prenositi isključivo odabranima. Svoje znanje nisu smjeli prenijeti nikome tko nije u krugu tajnog društva odabranih, a tko bi uopće i pomislio na tako nešto, bio bi ubijen odmah.


Vibrirajući dlan je udarac od kojega posljedice dolaze poslije. Iskonski majstor udara protivnika na poseban vibrirajući način i ovaj naizgled nije teško ili uopće ozlijeđen ali ustvari ozlijeđen je smrtonosno i pitanje je trenutka kada će umrijeti u teškim mukama razorenih unutarnjih organa. Najveći od najvećih majstora mogu udarac izvesti tako da čak mogu tempirati termin smrtnih posljedica doziranjem samog udarca.


Tajna izvođenja ovog udarca leži u valovima izazvanim unutarnjom energijom te prenesenu vibracijama na napadnuti subjekt.

Upravo ta tajna poznata samo pojedincima je razlog misterioznih smrti kroz stoljeća kada žrtva umre u nerazjašnjenim okolnostima bez da se itko u tom trenutku nalazi pored nje.To čini članove tajnog društva nepoznata imena najopasnijim ljudima na svijetu. Ono što je sigurno, ne želite postati njihova žrtva. Ogranci tog tajnog društva postoje diljem svijeta a kroz stoljeća su se ogranci počeli razlikovati u razmišljanjima te se neki ogranci tu svoju moć zloupotrijebili za stjecanje opće moći i bogatstva, dok su neki ogranci ostali potpuno uz temeljne filozofske vrijednosti borilačkih vještina te su dubokim meditacijama borilačke tehnike doveli do savršenstva.

Iako su se s vremenom razdvojili filozofski, ogranci se međusobno izbjegavaju sukobiti, a kada bi do sukoba i došlo između pojedinaca, riješavala bi se na tajnim lokacijama i nikada nitko osim članova tih društava ne bi saznao za to. Ti dvoboji su bili i ostali najveći borilački dvoboji od kada postoji svijet i ljudska rasa.


Da bi izbjegli dvoboje ogranci tajnih društava su jednom u svakih deset godina organizirali poseban turnir koji bi se održavao na tajnoj lokaciji po posebnim pravilima koja nitko ne zna osim samih organizatora i podložna su promijenama, a iz borbi se rijetko izlazilo živim. Ako bi i preživio, poraženi je morao izvršiti ritualno samoubojstvo.

Ti tajni turniri se održavaju i danas, bez da itko zna išta o tome.

S vremena na vrijeme turniri se otvaraju i za nečlanove koji se vrbuju na različite načine da nastupe na tajnim turnirima ponekad ni ne znajući o čemu se točno radi.


Na tajnim turnirima Tajnog društva vibrirajućeg dlana se ne nastupa zbog novca ili slave. Razlog je samo jedan, ući u nikada objavljenu knjigu najvećih od najvećih ikada živućih majstora borilačkih vještina od kada je svijeta. Mnogi od njih se od rođenja pripremaju samo za taj turnir i njihov život je podređen isključivo pobjedi na tajnom turniru.

Ili porazu.
2565
Kategorije: Ostali
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije