Autor: CroRing
Datum objave: 25.11.2020
Komentari:


Marko Golubić osvojio dva zlata na klupskom EP-u, Selekcija Hrvatske ukupni pobjednik

U seniorskoj konkurenciji ekipno je prvo mjesto osvojila reprezentacija Turske ispred Velike Britanije i Selekcije Hrvatskog taekwondo saveza

Posljednjeg, petog dana 8. otvorenog europskog klupskog prvenstva u Zagrebu na borilišta u hotelu Westin izašli su najbolji seniori Europe. 

Zlatnu medalju za Hrvatsku osvojio je sjajni mladi taekwondoaš Marko Golubić iz TKD Dubrave koji je na Europskom klupskom prvenstvu branio boje Selekcije Hrvatskog taekwondo saveza. 


Golubić je time potvrdio odličan nastup u Zagrebu, jer je zlatnu medalju osvojio i u kategoriji mlađih seniora. 

Sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a pogledajte na YouTube kanalu CroRing.


Odličan nastup imao je i Deni Adrun Razić iz Osvita koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 68 kg. U polufinalu se morao boriti protiv višestrukog svjetskog i europskog prvaka Bradlyja Sindena iz Velike Britanije koji je na kraju osvojio i prvo mjesto. 

Medalje su osvojili i Hrvoje Šep, Luka Turkalj i Marko Lipovac iz Jastreba Zagreb. 

U seniorskoj konkurenciji ekipno je prvo mjesto osvojila reprezentacija Turske ispred Velike Britanije i Selekcije Hrvatskog taekwondo saveza. 

Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza (selekcija perspektivnih sportaša iz razvojnog programa HOO-a) sveukupni je pobjednik 8. Europskog klupskog prvenstva u svim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori, ml. seniori i seniorke). 

Ukupno je na Europskom klupskom prvenstvu u hotelu Westin, najvećem taekwondo natjecanju ove godine u Europi, provedenom prema najvišim standardima, što potvrđuju najviše ocjene Europske i Svjetske taekwondo federacije (WTE i WTF), te provedenom prema svim mjerama i preporukama Stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Europske taekwondo federacije nastupilo više od 500 sportaša iz 120 klubova i 11 nacionalnih timova. Europsko klupsko prvenstvo u live streamingu preko službenog portala i YouTube kanala CroRing tijekom pet dana imalo je 250.000 pregleda iz Europe i svijeta. 

Svi sudionici morali su imati propisane i važeće testove na SARS-CoV-2 prema kriterijima nadležnih institucija RH, a na više od 500 testova provedenih samo u prostoru hotela Westin (sudionici iz trećih zemalja morali su već doći s testovima ne starijima od 48 sati), samo je 2,5 posto bilo pozitivnih nalaza. 

Ni ti navedeni pozitivni slučajevi prije provedenog testiranja nisu pokazivali nikakve simptome infekcije virusom. Prema utvrđenom protokolu svi s pozitivnim nalazima i njihovi kontakti unatrag 48 sati poslani su u samoizolaciju. 


Rezultati po kategorijama (s hrvatskim predstavnicima na postolju):

SENIORI

-54 KG: 1. Mahamadou Amadou (BSV Njemačka), 2. Vadim Dimitrov (Moldavija), 3. Luka Turkalj (Jastreb) 

-63 kg: 1. Emir Kaljanac (Novi Grad Sarajevo), 2. Sadmir Habibović (Novi Grad Sarajevo), 3. Marko Lipovac (Jastreb) 

-68 kg: 1. Bradly Sinden (Velika Britanija), 2. Nimrod Krivishkiy (Izrael), 3. Deni Andrun Razić (Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza)

-74 kg: 1. Marko Golubić (Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza), 2. Nedžad Husić (Novi Grad Sarajevo)

-87 kg: 1. Orkun Atesli (Turska), 2. Hrvoje Šep (Jastreb)...

EKIPNI REZULTATI SENIORI I SENIORKE: 


1. Turska, 2. Velika Britanija, 3. Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza

EKIPNI REZULTATI UKUPNO (sveukupno mlađi kadeti, kadeti, juniori, ml.seniori i seniori):

1. Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza
2. Novi grad Sarajevo
3. Španjolska
4. Turska
5. Jastreb Zagreb
6. Velika Britanija......

349
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije