Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


MATE PARLOV U BOLNICI

U petak je slavni hrvatski boksač Mate Parlov završio u Klinici za plućne bolesti Jordanovc u Zagrebu. Razlog tomu je teška bolest pluća s kojom se Parlov bori. Parlov je prošli tjedan obavio pretrage u pulskoj bolnici nakon čega je upućen u Zagreb na detaljnije pretrage.

Po općoj ocjeni Parlov je najbolji hrvatski i jugoslavenski boksač svih vremena. U svojoj amaterskoj karijeri bio je 8 puta prvak Jugoslavije (1967-1974), 5 puta prvak Balkana (1971-1974), dva puta prvak Europe (1971 u Madridu, te 1973 u Beogradu) te Svjetski amaterski prvak 1974. Na Olimpijskim igrama u Munchenu 1972 osvaja zlatnu medalju u poluteškoj kategoriji. U svojoj profesionalnoj karijeri je imao 29 mečeva: 24 pobjede, 3 poraza i 2 nerješena ishoda. Naslov europskog prvaka osvojio je 1976 godine, a naslov svjetskog prvaka 2 godine poslije 1978. godine.

Ubrzo nakon vijesti koja se brzo proširila cijelom Hrvatskom HOO je uputio brzojav potpore jednom od najuspješnijih hrvatskih sportaša. Predsjednik HOO Zlatko Mateša je najavio posjet Parlovu, a svoj posjet najavili su i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac te hrvatska boksačka delegacija. Uz svog idola su i Hrvatska boksačka reprezentacija na čelu sa kapetanom Marijom Šivolijom.

Kako saznajamo Mati Parlovu se stanje poboljšalo i očekuje ga drugi dio terapija kroz par dana kada se vrati u Pulu.

1504
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije