Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


MEĐUNARODNI TAEKWONDO TRIATLON

U subotu, 12. travnja  2008. u paviljonu 23 na Zagrebačkom velesajmu održati će se već tradicionalno 6. "Ban Keglević" poomse open natjecanje u organizaciji kluba TCZ "Ban Keglević". TCZ Ban Keglević je najstariji taekwondo klub u Hrvatskoj  koji od 1968. godine educira vrhunske taekwondo stručnjake.

Natjecanje se održava po svim dobnim skupinama pa i za djecu vrtićke dobi, od četiri godine na više. Natjecatelji nastupaju pojedinačno, kao i timski u parovima, trojkama ili petorkama. S obzirom na karakter natjecanja i činjenicu da u taekwondo poomsama (taekwondo formama) nema fizičkog kontakta mogućnost povrede je svedena na minimum  tako da su natjecanja u formama zadnjih godina jako popularna, pogotovo za mlađu djecu kao i za taekwondo veterane te plijene sve veći interes natjecatelja kao i publike. Neprocijenjiva je vrijednost ovakvih natjecanja za promociju taekwondo-a kao i sporta uopće. U Koreji, pradomovini taekwondo-a, natjecanja za djecu su vrlo popularna, a mali natjecatelji iz Hrvatske postigli su i u Koreji zapažene rezultate. U Americi na zadnjim otvorenim turnirima, pokazan je sve veći interes upravo za natjecanja u formama tako da je brojnost ovakvih natjecanja prevagnula nasuprot onim u punokontaktnoj borbi.

Radi velikog interesa ove godine se očekuje oko 300 natjecatelja u disciplini poomse iz Hrvatske i drugih susjednih država što je rekord u brojnosti u Hrvatskoj za natjecanja u taekwondo formama. U Hrvatskoj takva natjecanja, a naročito za malu djecu podržava Hrvatski taekwondo Dan kolegij, koji je udruga taekwondo stručnjaka i pokrovitelj ovom natjecanju.

Ove godine organizaciji natjecanja se pridružuje i taekwondo klub Pantera iz Zagreba, sa svojim 3. Zagreb Trophy, natjecanju u sportskoj taekwondo borbi i disciplini Kick,tako da svekupan broj natjecatelja u sve tri discipline mogao premašiti brojku od 600 nastupa.

 

2187
Kategorije: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije