Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 12.11.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


MLADOST OSIJEK ISPRED MAĐARA

III. Međunarodni Memorijal Josip Potnek

U organizaciji JK Mladost iz Osijeka u subotu, 08.11.2008.g. održan je III. Međunarodni Memorijal „Josip Potnek“. „Mladostaši“ treću godinu za redom organiziranjem međunarodnog turnira njeguju čuvanje uspomene na svog prerano tragično preminulog člana. Ni četiri tatamija postavljena na parketu Sportske dvorane Jug, nisu bila dovoljna za male judaše. Na natjecanju održanom u uzrastu od 9 – 17.g. okupilo se više od 350 dječaka i djevojčica, mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, te kadeta i kadetkinja.


Turnir je otvorio Alen Prnjat, član Gradskog poglavarstva Osijeka zadužen za sport, uz svečano postrojavanje ekipa na kojem je izašlo ukupno 22 kluba: Mađarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Tko još sumnja u popularnost judo športa među dječacima, djevojčicama, mladićima i djevojkama ostao bi zaprepašten brojnošću sudionika 3. Međunarodnog Memorijala „Josip Potnek". Zanimljive i atraktivne borbe na Osječkom tatamiju dvorane Jug potrajale su sve do kasnih večernjih sati, da bi tek tada ambiciozni i radišni članovi organizatora, Judo kluba Mladost, mogli odahnuti svjesni da su uspješno odradili i te kako složen zadatak.

Zbrajanjem pojedinačnih rezultata, na svečanosti zatvaranja još jednog „maratonskog turnira“, proglašeni su i najbolji klubovi. Dominantna je bila osječka Mladost i mađarski PVSK iz Pečuha, s tim što je naslov prvaka pripao “Mladostašima”. Za ukupan zbroj od 150 bodova i naslov ekipnog pobjednika turnira osvojili su 14 zlatnih, 17 srebrnih i 16 brončanih medalja.


U redovima „Mladostaša“ blistala je darovita djevojčica Sara Matijević (12), koja je nastupila i u konkurenciji mlađih kadetkinja i kadetkinja, pa se sveukupno okitila s tri zlatne i jednom brončanom medaljom! U kategoriji -52kg. domaća kadetska prvakinja Hrvatske, Josipa Glavaš, deklasirala je sve suparnice i još jednom dokazala neprijeporni potencijal. Osim njih u Mladosti imaju samo pohvale i na adresu mlađeg kadeta Dine Božića, kojem je “zlato” pripalo među vršnjacima kategorije preko 73kg. i srebro u konkurenciji starijih suparnika. Najviša postolja i zlata za klub domaćina iz Osijeka još su osvojili: Toni Čelan, Lada Domazetović, Toni Koškan, Lorna Bogdan, Dominik Matijević, Sven Vadlja, Ivan Slatki, Donna Vadlja i Sanja Ilinić. Osim zlatnih, bodove za osiječane i srebrne medalje osvojili su: Hrvoje Zrinjski, Leo Lovenjak, Julija Šaravanja, Filip Vuković, Branimir Kunčak, Ivana Šimić, Monika Vuković, Ivan Kordić, Antun Buljubašić, Mislav Krček, Tea Pačarić, Kristina Dragušica, Donna Vadlja, Dino Božić i Tamara Horvat, dok su medalje brončanog sjaja pripale: Benjamin Tomaić, Tomislav Blažević, Branimir Kunčak, Ivan Slatki, Sara Matijević, Hrvoje Kunčak, Dominik Matijević, Ivan Domin, Anita Buljubašić, Sandra Keserović, Lada Domazetović, Toni Koškan, Petar Šajfar, Jure Dalić, Karlo Skeleđija i Timon Perić.


Ukupni poredak prvih 5 klubova klubova:
1. JK Mladost Osijek - 150 bodova
2. JK PVSK Pecs, HUN – 129 bodova
3. JK Dalmacijacement Kaštel Sućurac – 66 bodova
4. JK Judokan Požega – 53 boda
5. JK Auto-Čuljak Vinkovci – 50 bodova
5236
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije