Autor: dh
Datum objave: 29.01.2021
Komentari:


Ngannou otkrio što je kupio s prvom ušteđevinom: Bila je to prekretnica za moju obitelj

Živio je u siromaštvu, a od 12 godine je raditi u kamenolomu. Boks je krenuo trenirati s 22 godine, ali je zbog bolesti nakratko prekinuoFrancis Ngannou žestoko se priprema za uzvratni dvoboj protiv aktualnog prvaka Stipe Miočića. 


Njihova borba predvodit će UFC 260 priredbu koja će se održati  27. ožujka. Kamerunski MMA borac imao je trnovit put do zvijezda, a sada je postao jedan od najboljih UFC-ovih teškaša na svijetu. 


Živio je u siromaštvu, a od 12 godine je raditi u kamenolomu. Boks je krenuo trenirati s 22 godine, ali je zbog bolesti nakratko prekinuo. 

Imao je 26 godina kada je emigrirao u Pariz gdje je želio nastaviti s boksom, ali je preko prijatelja Didiera Carmonta upoznao svijet slobodne borbe i budućeg trenera Fernanda Lopeza.

Ngannou se u posljednjoj objavi na Instagramu ponovno sjetio teškog djetinjstva i kako je nakon treće MMA borbe ispunio svoju želju dok je bio mali. 


Naime, nakon borbe protiv srpskog borca Bojana Mihajlovića kupio je kamion.

'Kao dijete sam radio u rudniku pijeska i najveća želja mi je bila postati vozač kamiona ili još bolje - vlasnik kamiona. Oni su u samom vrhu tog posla. Moj stariji brat je mehaničar, a pored toga je i naučio voziti kamion. Ja sam pak želio postati vrhunski boksač.

Nakon nekoliko MMA borbi i tri u UFC-u, dovoljno sam uštedio da kupim kamion za 30 tisuća dolara kako bi moj brat, koji je tada bio nezaposlen, mogao voziti i uzdržavati obitelj dok se ja borim. Taj kamion kupio sam u listopadu 2016. i bio sam sretan što sam ispunio jedan od svojih dječačkih snova. 

Ali najviše me razveselilo i gotovo sam zaplakao, kada sam vidio fotografije majke ispred tog kamiona, na njima se smiješila, jer se njena patnja bližila kraju. 

Tada više nisam imao novca i čekao sam sljedeću plaću za borbu koju sam imao 9. prosinca u Albanyju, ali sam imao osjećaj kako sam uspio. Moji bivši suradnici utovarivali su kamion i sestra zajedno s njima. Bila je to prekretnica za moju obitelj', napisao je Francis Ngannou u svojoj objavi.

Kamerunac nastavlja pripreme za uzvrat protiv Miočića. U siječnju 2018. na UFC 220 priredbi u Bostonu izgubio je od Stipe jednoglasnom odlukom sudaca.


4597
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA, Francis Ngannou
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije