Autor: Admin
Datum objave: 20.08.2013
Komentari:
0,00


OPATIJA FIGHT CLUB ULAŽE ŽALBU

Žeželić oštećen od strane sudaca?

U Splitu je u nedjelju navečer u Velikoj dvorani Gripe održan završni dio višednevnog borilačkog eventa Imperium World Martial Arts Games, a u posljednjoj borbi večeri u ringu su se našli Stipe Glavica iz Cro Combat Teama i Luka Žeželić iz Opatija Fight Cluba.

 

Nešto malo prije njih u ringu su bili osvajač prvog K-1 WGP-a Branko Cikatić i njegov suparnik otprije 26 godina Don "Dragon" Wilson, no ovog puta nisu ukrstili rukavice, već su odradili kratki trening na fokuserima s trenerima.

 

U prilično atraktivnoj borbi Žeželić je bio aktivniji i znatno precizniji, Glavici je liječnička pomoć morala biti pružana ukupno četiri puta tijekom borbe, ali na kraju su ipak njemu suci dodijelili pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

 

Organizator eventa Hrvoje Znaor zbog toga je odlučio oštro protestirati kod sudaca te je najavio podnošenje zahtjeva Hrvatskom kickboxing savezu, koji je delegirao suce, da se rezultat meča poništi.

 

"Nisam mogao vjerovati kakva je bila odluka sudaca, ne znam koju borbu su oni gledali i jesu li uopće bili u dvorani tijekom cijelog meča. Glavici svaka čast, već nakon prvih par razmjena bilo je očigledno da ima iza sebe ogromno iskustvo, ali ne mogu se pomiriti s porazom i drago mi je što će organizator pokušati ipak popraviti štetu, koja nije na čast apsolutno nikome u hrvatskom kick boksu. Prvi bih čestitao Glavici da me pobijedio čisto, ali ovako ne mogu prihvatiti poraz", rekao je Žeželić nakon borbe.

 

"Ja bih čestitao Luki na izvrsnoj i čvrstoj borbi, u sudačku odluku neću se miješati, a ne bih ni komentirao prekide kako bi mi se pružala liječnička pomoć. To ostavljam sucima i tijelima koja se time bave. Još jednom svaka čast Žeželiću, pred njim je velika budućnost i za njega će se još sigurno čuti u svijetu borilačkih sportova, a ja sam sretan što sam se nakon zaista duge pauze ponovno popeo u ring i nadam se da ću odraditi još koju borbu", poručio je Glavica.

1502
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: OFC
Komentari
# 1 Dana 20.08.2013 - 13:09 k-1 ... je rekao/la:
Pobjeda Luke je neupitna .
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije