Autor: CroRing
Datum objave: 07.12.2020
Komentari:


Osam mečeva na trećem Memorijalu Davora Jovića, nagrađeni svi borci

S obzirom na rigorozne mjere koje su propisali iz stožera civilne zaštite na turniru nije bilo gledatelja, te u dvorani nije moglo biti više od 25 osoba, niti je mogao biti organiziran po tradicionalnim pravilima po kojim je nastup dopušten svima koji žele nastupati

Prošlog vikenda Pit Bull Split je bio domaćin 24. po redu Croatia Opena koji po treći put nosi naziv Memorijal Davora Jovića, našeg prijatelja, velikog kickboxing borca, trenera i dužnosnika, hrvatskog viteza i heroja Domovinskog rata, piše na Facebook stranici Pit Bull Gyma.


S obzirom na rigorozne mjere koje su propisali iz stožera civilne zaštite na turniru nije bilo gledatelja, te u dvorani nije moglo biti više od 25 osoba, niti je mogao biti organiziran po tradicionalnim pravilima po kojim je nastup dopušten svima koji žele nastupati.


Ove godine nastup je bio dopušten samo hrvatskim državljanima koji imaju 1., 2. ili 3. kategorizaciju Hrvatskog Olimpijskog Odbora a takvih natjecatelja u Hrvatskoj ima samo 23 od kojih su čak devetoro iz našeg kluba. 


Strancima je pod korona okolnostima vrlo teško putovati i puno je kriterija koje bi športaši trebali zadovoljiti da bi se natjecali pa su nam došli samo gosti iz BiH a koji imaju i hrvatsko državljanstvo. Iz tih razloga održano je samo osam borbi. 


Kvaliteta boraca je bila na svjetskoj razini te od njih 16 čak 11 boraca imaju kategorizaciju vrhunskog sportaša po HOO- u uz pet odličnih hrvatskih boraca iz BiH. Na natjecanju su sudjelovali borci iz 3 BiH kluba (Dragovoljac Livno, Vitez Mile Bošnjak Posušje i Kobra Mostar) i 5 klubova iz Hrvatske Pit Bull Split i Zagreb, Sveti Duh Osijek, Dalmatino Šibenik te Domsa Zagreb. 


Sudački dio besprijekorno su odradili petorica naših sudaca najvišeg ranga predvođenih predsjednikom sudačke organizacije Tomislavom Novoselom te Miljenko Kutleša, Ivan Ješić, Boris Pavičić i Pjer Samohod a po prvi put uveden je i novi bežični sustav bodovanja kojim je bez greške koordinirao Jurica Kolarić. Svi sudionici dobili su nagrade u bonovima borilačke opreme Pride.


Posebni uzvanici na otvorenju bili su pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić, predsjednik splitskog saveza športova Andrija Polić, ravnatelj ŽUC- a Petar Škorić, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilanđić, predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić, zapovjednik Jedinice specijalne policije BATT iz Splita Ante Vugdelija a natjecanje je službeno otvorio poručnik Hrvatske Vojske Jure Jović, Davorov sin. 


Borbe su bile fer i korektne uz puno kvalitetnih poteza i akcija, a šest mečeva završilo je odlukom sudaca (četiri jednoglasne i dvije podijeljene) dok su dvije borbe završile prekidima, jedna u drugoj i jedna u trećoj rundi. 


Osim devetoro kategoriziranih kickboksača nastupili su i sambo europski viceprvak Dejan Gunjavić koji je uz našeg Matijasa Barića najbolji hrvatski sambo borac i nositelj je druge kategorije po HOO-u preko rezultata preko Sambo saveza. 


Nastup je upisao i Ivica Jakopić, brončani sa prošlogodišnjeg svjetskog savate prvenstva koji je također nositelj druge kategorije po HOO- u ali preko savate saveza. Oba ova borca ostavili su izvrstan dojam u svojim kickboxing mečevima po low kick pravilima protiv odličnih protivnika. Impresivan je niz naslova koje su osvajali borci koji su nastupali na ovogodišnjem Croatia Openu. 


Listu predvode cure, aktualna svjetska prvakinja Nives Radić i aktualna prvakinja Europe i viceprvakinja svijeta Lucija Bilobrk. Od muških nastupili su aktualni prvak Europe Toni Ćatipović, najperspektivniji sportaš Splita i aktualni U21 svjetski i europski savate prvak i seniorski kickboxing viceprvak svijeta Roko Doždor, jedini osvajač medalje za Hrvatsku na Svjetskim Igrama Muhamet Deskaj a posebno veseli povratak u ring višestrukog prvaka Europe Luke Tomića.  


Svi borci koji su se natjecali u svojim su karijerama više puta osvajali prvenstva Hrvatske i/ ili BiH i osvajali odličja na najznačajnijim međunarodnim natjecanjima popit Osječanina Antonija Krajinovića, zagrebačkog pitbulla Marka Čizmića i Ivana Jukića i Martina Sučića iz Livna. 


Održavanje ovogodišnjeg turnira u ovim izuzetno kompliciranim i zahtjevnim vremenima omogućio je Državni ured za šport a značajnu potporu su nam pružili i Dental Centar Marušić, Euroherc osiguranje, te restoran Bolero, a potporu su obećali i iz Grada i Županije. Cijeli program na visokoj razini vodio je sjajni Joško Elezović.


POPIS OSVAJAČA MEMORIJALA DAVOR JOVIĆ-  CROATIA OPENA 2020.:

-67 KG ROKO DOŽDOR (PIT BULL SPLIT)
-71 KG MUHAMET DESKAJ 
(PIT BULL SPLIT)
-75 KG ANTONIO KRAJINOVIĆ 
(SVETI DUH OSIJEK)
-81 KG LUKA TOMIĆ (PIT BULL SPLIT)
-86 KG TONI ĆATIPOVIĆ 
(PIT BULL SPLIT)
-91 KG IVICA JAKOPIĆ (PIT BULL ZAGREB)
-91 KG (K1) BERNARD MARUŠIĆ 
(VITEZ MILE BOŠNJAK POSUŠJE)
+70 KG LUCIJA BILOBRK 
(PIT BULL SPLIT)


Sada kada smo na ponos svih članova i dužnosnika Pit Bulla predvođenih predsjednikom Markom Žajom, Gordanom Vatavukom i Franom Žižićem pokazali da šport može pobijediti i kada su ovakvi nemogući uvjeti uz niz logističkih, zdravstvenih i organizacijskih prepreka, svi zajedno idemo dalje!!!, piše na Facebook stranici Pit Bull Gyma.


Foto: Pit Bull Gym

323
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije