Autor: CroRing
Datum objave: 22.11.2020
Komentari:


Pet juniorskih zlata za Hrvatsku na klupskom EP-u

Koliko je zanimanje ljubitelja taekwondoa iz Hrvatske i Europe za ovim događajem, potvrđuje da je live streaming samo subotnjih borbi kadetkinja i kadeta s četiri borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin imao 45 tisuća pregleda na YouTube kanalu CroRing

Nakon kategorija mlađih i kadeta, u nedjelju su na 8. Otvorenom europskom prvenstvu u taekwondou održana natjecanja u juniorskoj konkurenciji. Hrvatski juniori osvojili su pet zlatnih medalja.

Na borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin tijekom nedjelje izašlo je gotovo 200 natjecatelja, koji su se natjecali prema svim propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a, te Europske taekwondo federacije pod čijim se okriljem odvija ECC (Europsko klupsko prvenstvo).

Koliko je zanimanje ljubitelja taekwondoa iz Hrvatske i Europe za ovim događajem, potvrđuje da je live streaming samo subotnjih borbi kadetkinja i kadeta s četiri borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin imao 45 tisuća pregleda na YouTube kanalu CroRing.  

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. 

Natječu se natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.   

Natjecanje i sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a pratite na YouTube kanalu CroRing.


U prvom dijelu programa završena su sva natjecanja po kategorijama u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta uz pravu žetvu medalja.

U ponedjeljak, 23. studenoga Europsko prvenstvo nastavlja se natjecanjem mlađih seniorki i seniora.

Seniorska natjecanja na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga. 

Natjecanje i rezultate uživo možete pratiti na portalima taekwondo.com.hr i službenoj stranici https://linktr.ee/euclubs, te u live streamingu na YouTube kanalu Cro Ring i portalu croring.com. 

REZULTATI JUNIORKE I JUNIORI

Medalje hrvatskih predstavnika:

JUNIORKE

ZLATO
-46 kg: Sara Spasojević (Selekcija Hrvatske), -49 kg: Lena Dinković (Medvedgrad), -52 kg: Helena Dujmić (Jastreb), -63 kg: Ela Jelić (Omega)

SREBRO 
-55 kg: Kristina Jakovljević (DIV Knin), - 59 kg: Helena Kicema (Novi Zagreb), +68 kg Nika Petanjek (Selekcija Hrvatske) 

BRONCA
-46 kg: Nika Kolarek (Selekcija Hrvatske), -55 kg: Marea Vodopija (Cobra), -59 kg: Barbara Kisić (Metalac)

JUNIORI

ZLATO
-78 kg: Matej Nikolić (Selekcija Hrvatske)

SREBRO 
-78 kg: Vito Krpan (DUBRAVA)

BRONCA
-63 kg: Vito Jelić (Selekcija Hrvatske), -73 kg: Edijan Sečić (Dubrava), +78 kg: Daniel Barun (St Kwan).


Sve rezultate juniorskog natjecanja možete pogledati OVDJE.


FOTO: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

1292
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije