Autor: dh
Datum objave: 15.01.2021
Komentari:


Ruski nokauter pozitivan na doping testu, upitna njegova sljedeća borba

To je ruskom nokauteru trebao biti prvi nastup od studenog 2019. kad je izgubio protiv Canela Alvareza i ostao bez WBO naslova svjetskog prvaka u poluteškoj kategorijiRuski boksač Sergej Kovalev (37) mogao bi dobiti suspenziju nakon što je u njegovom uzorku antidopinška agenciji VADA pronašla  zabranjenu supstancu, imao je pozitivan nalaz na sintetički testosteron. 


Bude li i B uzorak dao isti rezultat njegova borba protiv Uzbekistanca Bektemira Melikuzieva bit će otkazana.


Naime, okršaj između Kovaleva i Melikuzieva treba biti glavni meč DAZN-ove priredbe koja će se održati 30. siječnja u Kaliforniji. 


To je ruskom nokauteru trebao biti prvi nastup od studenog 2019. kad je izgubio protiv Canela Alvareza i ostao bez WBO naslova svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. 


Kovalev je često bio sklon incidentima. Morao je platiti odštetu nakon što je seksualno napastovao suputnicu u zrakoplovu, a prošle zime ga je policija privela zbog vožnje pod utjecajem opijata, te je prenoćio u pritvoru. 


Lani je zbog fizičkog napada dobio tri godine uvjetne kazne.

Bivši svjetski boksački prvak dominirao je od 2013. do 2016. kada je dvaput izgubio protiv Andrea Warda u borbi za WBA (Super), IBF i WBO naslov. 


Kasnije je imao još četiri pobjede i dva poraza, posljednji protiv Canela Alvareza kada je izgubio WBO-ov pojas prvaka.

397
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Sergej Kovalev
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije