Autor: CroRing
Datum objave: 30.12.2020
Komentari:


Sportaši pomažu stradalima u potresu! Cro Cop priskočio u pomoć Petrinji i Glini

Ne daj Bože da se ponovi. Silno se nadam da će sve to na ovome stati. Čim sam čuo za Petrinju, zvao sam svoje tamošnje prijatelje, uglavnom hrvače i oni su osobno dobro, no neki su doživjeli veliku materijalnu štetu - rekao je Mirko FilipovićPredvođeni prof. dr. Draganom Primorcem, predsjednikom humanitarne udruge CroUnum, put Banovine, u pratnji triju kamiona punih najnužnijih potrepština za stradalnike, u srijedu su krenuli i neki vrhunski sportaši, piše Večernji list.


- Na posebnom humanitarnom računu, mi smo od utorka do srijede prikupili 150 tisuća kuna i to zasigurno nije završna svota, a od onoga što nam ostane nastojat ćemo stipendirati učenike koji dolaze iz pogođenog kraja jer će oni biti jako ranjivi. 

Pored nekih vrsnih liječnika, poslovnih ljudi, glumaca i pjevača, s nama su i vrhunski sportaši. To su ljudi koji su sami sebe izgradili, znaju koliko je mukotrpno nešto stvarati, imaju visoku razinu empatije.

Moje je iskustvo takvo da mogu poručiti ljudima ako žele nešto dobro napraviti u životu, neka se okruže sportašima - kazao je prof. dr. Dragan Primorac, inače član Vijeća HOO-a i predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a. 

A među sportašima koji su se zaputili prema Sisku, Petrinji i Glini, vidjeli smo i legendarnog hrvatskog MMA borca Mirka Filipovića, sedmerostrukog stolnoteniskog olimpijca Zorana Primorca, srebrnog košarkaškog olimpijca Franju Arapovića i vaterpolskog olimpijskog pobjednika Dubravka Šimenca koji se na potresom pogođeno područje uputio na štakama jer je još nedavno operirao kuk. Kao i sve nas, slike razorene Petrinje i okolnih sela prilično su potresle i Cro Copa: 

- Ne daj Bože da se ponovi. Silno se nadam da će sve to na ovome stati. Čim sam čuo za Petrinju, zvao sam svoje tamošnje prijatelje, uglavnom hrvače i oni su osobno dobro, no neki su doživjeli veliku materijalnu štetu.

Stan od Jose Matkovića je devastiran, stubište je puknulo, a njegovim roditeljima je kuća sravnjena sa zemljom. Stoga sam se zaputio tamo da se i osobno uvjerim u razmjere štete i da sudjelujem u podjeli humanitarne pomoći koju smo skupili. Dakako, njima će najveća pomoć trebati u obnovi, tu će i država uskočiti, no i mi pojedinci trebamo dati doprinos tome - rekao je Mirko Filipović. 


Foto: Privatna arhiva

364
Kategorije: Zanimljivosti
Tagovi: Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije