Autor: mi
Datum objave: 12.02.2020


Usyk odgodio borbu s Chisorom

Oleksandr Usyk u svom drugom meču u teškoj kategoriji trebao se 28. ožujka boriti s Dereckom Chisorom.

No, olimpijski pobjednik iz 2012. i bivši neosporni prvak svijeta u cruiserweightu odlučio je odgoditi borbu.

Plan i dalje ostaje isti. Borba s Chisorom na proljeće i nakon toga, ako sve prođe po planu, meč za naslov svjetskog prvaka.


„Očekujemo da će se s Chisorom boriti u svibnju” izjavio je generalni direktor K2 Promotionsa za Ukrajinu Alex Krassyuk.

Ova borba je bila dijelom plana Usykovog supromotora Eddieja Hearna da održi tri priredbe s teškašima u glavnim ulogama.

Uz borbu Usyk-Chisora, plan je da se WBC-ov privremeni prvak Dillian Whyte bori s Alexanderom Povetkinom, a Anthony Joshua će braniti naslov protiv Kubrata Puleva.

Usyk je na liječničku preporuku odlučio odgoditi meč za 6-8 tjedana. 33-godišnji ljevak i dalje liječi ozljedu lijevog lakta zbog koje je morao odgoditi finale WBSS turnira protiv Murata Gassieva i ozljedu desnog bicepsa zbog kojeg je poršle godine odgodio teškaški debi.


Zbog te je ozljede izbivao 11 mjeseci. Vratio se prošlog listopada i prekidom svladao Chazza Witherspoona u debiju u teškoj kategoriji.

„Usyk nije ozlijeđen. Ima 33 godine i on je profesionalni sportaš koji ima nekih problema sa svojim tijelom. Obično jednom godišnje ima svoj proces oporavka. Ove godine je liječnik naglasio da mu treba rehabilitacija lakta i potpuni oporavak je trajao nešto duže nego uobičajeno.”


Foto: Ed Mulholland
1441
Kategorije: Boks
Tagovi: Dereck Chisora, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije