Autor: dh
Datum objave: 12.01.2021
Komentari:


Usykov menadžer tvrdi: Oleksandr nije pristao da ga izostave iz borbe za WBO pojas

Oleksandr Usyk ne želi se samo tako odreći mjesta obaveznog WBO izazivača čiji je pojas u Joshuinom vlasništvuIzgleda kako menadžerima Anthonyja Joshue i Tysona Furyja neće biti lako organizirati njihov meč za apsolutnog boksačkog prvaka svijeta. 


Naime, Oleksandr Usyk ne želi se samo tako odreći mjesta obaveznog WBO izazivača čiji je pojas u Joshuinom vlasništvu. 


Anthony uz WBO ima još WBA, IBO i IBF naslov prvaka, dok je Kralj Cigana drži  WBC-ov pojas. Njih dvojica trebali bi ove godine boksati za ujedinjenje svih trofeja. 

- Bilo je govora o privremenoj tituli ili o raspletu u kojem bi pobjednik borbe Joshue i Furyja odmah dan nakon meča napustio WBO pojas. Ali Usyk je obvezni WBO izazivač i nikada nije pristao da ga izostave iz te borbe - rekao je Usykov promotor Alexander Krassyuk i dodao:


- On je sada u dobroj situaciji, uspješno se oporavio od posljednje borbe i veseli se tome da ovoga proljeća napadne pojas. Nikad se nije raspravljalo o borbi koja nije za titulu i nadam se da neće.

Anthony Joshua je nedavno izjavio kako će napustiti WBO-ov pojas bude li potrebno da se održi meč protiv Tysona Furyja.

- Ne bih to želio učiniti, jer je to put prema apsolutnom prvaku. No bude li potrebno i budu li ljudi željeli gledati borbu protiv Tysona, onda ću se odreći pojasa - kazao je Joshua.

378
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Oleksandr Usyk
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije