Autor: dh
Datum objave: 25.11.2020
Komentari:


VIDEO Britanska zvijezda oduševljena turnirom: Bilo je nevjerojatno i vrlo sigurno

Vrijeme je pandemije, pa je ovo prilika da stječemo novo iskustvo, a posebno uoči Olimpijski igara. To je dodatna prednost i sretna sam zbog toga - rekla je Kubre Ilgun

Osmo Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou koje se od subote održava u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin završava danas natjecanjem seniora. 

Borbe i sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a pratite na YouTube kanalu CroRing.

Najveće zanimanje pobudio je nastup dvostruke olimpijske pobjednice, višestruke svjetske i europske prvakinje Jade Jones, velike zvijezde svjetskog taekwondoa. 

- Turnir je drugačiji, svi imamo maske, ali smo baš sretni što smo se vratili borbama, taekwondo obitelji i još jačim treninzima. Razočarala sam samu sebe, jer sam mislila da kontroliram borbu, a onda sam se jednostavno isključila. Planiram se vratiti treninzima i usredotočiti se idućih osam mjeseci na Olimpijske igre, pokušati biti sve bolja kako bi ponovno postala olimpijska pobjednica - kazala je Jade Jones.

Jade Jones iz Zagreba ne odlazi sa zlatnom medaljom. U produžetku na zlatni bod izgubila je od turske reprezentativke Kubre Ilgun, što je također pokazatelj snažne konkurencije na Europskom klupskom prvenstvu. 

- Jade dobro poznajem, znamo se, ali ovo je bila moja borba. Trebalo mi je šest poteza da bih pobijedila. Vrijeme je pandemije, pa je ovo prilika da stječemo novo iskustvo, a posebno uoči Olimpijski igara. To je dodatna prednost i sretna sam zbog toga - rekla je Kubre Ilgun i dodala:

- Rezultat je bio jako dobar, pogotovo ne radimo li pauzu. To je dobro za nas, jer se tijelo zagrijava i trebamo nastaviti tako, ovo je dobra prilika za nas.

Druga velika britanska zvijezda Bianca Walkden u najtežoj kategoriji osvojila je prvo mjesto, a na tom putu svladala je i Niku Petanjek iz selekcije Hrv. taekwondo saveza u polufinalu s 30:6. 

- Osvojila sam zlato i baš sam sretna zbog toga. Imala sam vrlo težak meč u finalu protiv turske natjecateljice, mislim da sam se dobro borila. Željela sam samo izaći, boriti se i biti ponovno na tatamiju nakon dugo vremena. Bilo je dobro vratiti se i boriti. Bilo je dobro - istaknula je Bianca Walkden i zaključila:


- Sa svim što se događa na turniru mislim da je bilo nevjerojatno. Bilo je vrlo sigurno, mi smo sigurni, a kvaliteta je bila dobra. Pokazalo se da se možemo vratiti i jako sam sretna što je ovaj turnir održan 

U utorak su žetvu medalja na prvenstvu nastavile i naše seniorke, a najbolje rezultate polučile su taekwondoašice iz Dubrave Kristina Beroš i Doris Pole, koje su branile boje selekcije Hrvatskog taekwondo saveza i obje su osvojile srebrne medalje.

- Nakon dugih deset mjeseci vratili smo se na tatami, dugo nismo iskusili borbu i kontakt. Ja sam se osjećala odlično - rekla je Doris Pole, a razgovor s hrvatskom taekwondoašicom možete vidjeti OVDJE.

Natjecanje i rezultate uživo možete pratiti na portalima taekwondo.com.hr i službenoj stranici https://linktr.ee/euclubs, te u live streamingu na YouTube kanalu CroRing i portalu croring.com.


Na fotografiji Bianca Walkden i Jade Jones poziraju u Kristalnoj dvorani hotela Westin.
Pogledajte i video:Foto: Screenshot (YouTube, SPTV)

337
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije