Autor: dh
Datum objave: 03.01.2021
Komentari:


VIDEO Dvaput kukavički udario Branka Cikatića, a ishod meča je sve šokirao

Borba je bila dogovorena u osam rundi, a u publici su bili Jean-Claude Van Damme i Chuck Norris. Okršaj je najavio legendarni Michael BufferBranko Cikatić se u ožujku 1992. u Las Vegasu borio protiv Dennisa Alexija za naslov teškaškog prvaka u kickboxingu.

Uoči borbe obje su se strane navlačile oko pravila, te se na kraju uspjele dogovoriti. Alexio je nosio štitnike na stopalima, a udarci koljenom iz klinča bili su dozvoljeni samo u tijelo. 


Borba je bila dogovorena u osam rundi, a u publici su bili Jean-Claude Van Damme i Chuck Norris. Okršaj je najavio legendarni Michael Buffer.

Oba borca žestoko su krenula u meč, a Alexio je bio nešto uspješniji. Stigli su do treće runde u kojoj se dogodio prekid.

Nakon što je sudac Pat Burleson prekinuo meč jer je Amerikanac ostao bez jednog štitnika, Alexio je bez znaka za nastavak dvaput udario Cikatića. Branko je pao, a potom ga je Dennis pokušao udariti i nogom (u videu od 16:40). 


U ring su odmah uletjeli trener Thom Harinck i Peter Aerts.

Na kraju Alexio nije bio diskvalificiran, već je borba tehničkom odlukom proglašena neodlučenom.

- Ja sam pobjednik. Nigdje u svijetu ovo nije normalno, ali oni su promijenili pravila. Remi je nemoguć. Sudac je rekao da stanemo, spustio sam ruke i dvaput me udario. To je neviđeno. Pitajte suca, rekao je da zaustavimo borbu - ispalio je Branko Cikatić nakon meča.

Alexio je kasnije u svlačionici pokušao isprovocirati Cikatića, ali su Jean Claude van Damme i Chuck Norris spriječili sukob.


Problema je bilo i uoči meča jer organizatori nisu željeli da Branko u dvoranu uđe s hrvatskom zastavom, te bez intoniranja himne Lijepa naša domovino. Cikatić to nije želio prihvatiti, pa makar morao otkazati meč.

Hrvatskom tigru ponudili su filmsku ulogu, baš kao što je 1989. Alexio igrao u Kickboxeru, gdje je glumio brata Jean-Claudea Van Dammea.


Cikatić je odbio ulogu u filmu 'Tihi ubojica', u kojem je trebao igrati zajedno sa Seanom Pennom, a nakon K-1 turnira  glumio je u film 'Neboder'.

Dennis Alexio je prije nekoliko godina osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog porezne prijevare, krađe i pranja novca.


 

Foto: Screenshot (YouTube)

364
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije