Autor: Admin
Datum objave: 26.12.2012
Komentari:
0,00


YUSHIN OKAMI

Japanski grom

Japanski MMA borac ispred sebe ima nastup na UFC-u 155 protiv Alana Belchera, pročitajte o karijeri veterana MMA sporta...

 

Yushin Okami je rođen 21. srpnja 2981. godine i sa samo 31 godine ima više od 30 profesionalnih mečeva. Okami je jedan od 10 najboljih MMA boraca u srednjoj kategoriji, a njegov nadimak „Grom“ govori o njegovoj snazi.

 

Okami je svoju karijeru započeo još u amaterizmu kada je nastupio na pred PRIDE eventu, porazio je trojicu protivnika i osvojio turnir. Profesionalnu karijeru je započeo 2002. godine u GCM promotionsu, pojavio se na Pride The Best Vol 3 eventu. Prva velika borba je bila protiv Matta Lindlanda u 2003. godini u kojoj je slavio pobjedom.

 

 

Okami se nastavio boriti u nekoliko organizacija a onda je ušao u turnir u srednjoj kategoriji i borio se u prvoj borbi s današnjim UFC-ovim prvakom Andersonom Silvom. Nakon jednog ilegalnog udarca Silva je diskvalificiran a Okami se borio s Jakeom Shieldsom i izgubio. Shields je kasnije osvojio turnir.

U 2006. godini Okami dolazi u najveću svjetsku MMA organizaciju. Debi je imao na UFC-u 62, porazio je upravo Alana Belchera, borca s kojim će 29. prosinca ući u oktagon.

 

Prvi poraz u UFC-u je došao od tada odličnog Richa Franklina ali se Okami vratio na pobjedničke staze. Nakon tri pobjede, na red je došao Chael Sonnen koji je izgledao bolje u borbi i nanio mu još jedna poraz.

 

Okami se vraća, upisuje tri pobjede zaredom, protiv Lucia Linharesa, Marka Munoza i Natea Marquardta da bi dobio priliku za naslov prvaka protiv Andersona Silve. Ovaj put Silva je nadmoćan i nokautom odnosi pobjedu.

 

U sljedećem nastupu Okami gubi od Tima Boetscha da bi kasnije na UFC-u 150 upisao pobjedu nad Buddyjem Robertsom. 28. pobjedu u karijeri, Yushin Okami će tražiti protiv Alana Belchera, borca kojeg je porazio u debitantskom nastupu za UFC organizaciju.

1572
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Yushin Okami
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije