Autor: Admin
Datum objave: 28.06.2011
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


ZAVRŠENO EUROPSKO PRVENSTVO U JUDU

Brigita Matić brončana

Na Malti je završilo Europsko prvenstvo koje je započelo u petak 24.6.2011. Posljednjeg dana natjecanja za odlične vijesti pobrinula se Brigita Matić. Na ovom prvenstvu nastupila je kao prva nositeljica, te osvojila brončanu medalju u kategoriji 70kg.

Članica splitskih „Pujanki“ je prvo kolo bila slobodna, a brončanu medalju osvojila pobjedama nad Adeline BORDAT (FRA), Prisca AWITI – ALCARAZ (GBR). Matić borbi za finale gubi gušenjem od predstavnice Slovenije Aje GAČNIK – ŽUPANC, da bi u borbi za brončanu medalju bila znatno bolja od Ibolye SIROKI (HUN), gdje je doslovno napunila semafor protiv Mađararske predstavnice.


U kategoriji +90kg nastupio je Matej Grubiša (JK ISTARSKI BORAC - Pula) te je osvojio 5.mjesto porazom od Rusa Alexeya SAPUNOVA. Posljednju svoju borbu koju je „odradio“ na Europskom prvenstvu je završio porazom u Golden Score-u gdje ga je predstavnik Rusije kontrirao. Grubiša je pobjedio Giga GELASHVILI (GEO), Kadir BINGOL (TUR), a na žalost je izgubio i od Mateusz KWIATKOVSKI (POL).

Plasman na EP je ostvario Tin – Mihael Capar (ISTARSKI BORAC - Pula). Capar je završio na 7.mjestu u kategoriji -55kg. Ostvario je dvije pobjede i dva poraza. Pobjedio je RYBICKI (POL) i DEHIBI (FRA), a izgubio od YEMCHENKO (UKR) i ZAMANOV (AZE).
3027
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije