Autor: CroRing
Datum objave: 22.11.2020
Komentari:


Žetva medalja hrvatskih taekwondoaša na početku klupskog EP-a u Zagrebu

U prvom dijelu programa završena su sva natjecanja po kategorijama u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta, a u drugom dijelu na rasporedu su borbe u konkurenciji juniora

U nedjelju, 22. studenoga nastavljena su natjecanja na 8. Otvorenom europskom prvenstvu u taekwondou u hotelu Westin u Zagrebu. 


U prvom dijelu programa završena su sva natjecanja po kategorijama u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta, a u drugom dijelu na rasporedu su borbe u konkurenciji juniora. 

Na borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin tijekom nedjelje izašlo je gotovo 200 natjecatelja, koji su se natjecali prema svim propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a, te Europske taekwondo federacije pod čijim se okriljem odvija ECC (Europsko klupsko prvenstvo).

Natjecanje i sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a pratite na YouTube kanalu CroRing.

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. 

Natječu se natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.   

Medalje hrvatskih predstavnika:

KADETI


ZLATO
-65 kg: Đorđe Bunčić (Karlovac)

SREBRO
 -33 kg: Ivan Devčić (Osvit), -45 kg: Luka Vlastelica (Pantera), -49 kg: Petar Sturz Vujadinović (Metalac), -61 kg: Grga Dugac (Orion), -65 kg: Rok Bašić (Osvit), +65 kg: Roko Ešegović (Tigar Zagreb)

BRONCA 
-33 kg: Leon Klanfar (Bistra), -45 kg: Lucio Matuzić (Banija Pandas), -49 kg: Luka Bucković (Ion), -53 kg: Mauro Kritovac (Metalac) i Mihovil Galić (Osvit), -57 kg: Luka Gavranović (Monter) i Karlo Meštrović (Susedgrad Sokol),  -65 kg: Jan Malogorski (Omega)

KADETKINJE

ZLATO
-47 kg: Ema Bugarinović (Fox Bjelovar), -51 KG: Ivona Jelić (Olympic Knin)

SREBRO
-41 kg: Nika Jandroković (Orion), -44 kg: Lana Horvat (Tigar Zagreb), -47 kg: Marija Uglešić (Monter), -59 kg: Nela Lasan (Pantera),   

BRONCA
-47 kg: Kala Midžor (Pantera) i Valentina Bolješić (Brinje), -51 kg: Lucija Jelić (Pantera) i Ena Daskijević (Omega), -59 kg:  Ivana Đaković (Tigar Zagreb), +59 kg: 3. Sara Hampovčan (Dubrava) 

MLAĐI KADETI

ZLATO
-30 kg: Robert Raić (Jastreb), -36 kg: Leon Seničić (Bistra) , -48 kg: Marto Sušnik (Metalac)

SREBRO
-30 kg: Matija Petelinšek (Ion), - 33 kg: Bruno Majer (Jastreb), Jan Schwarz (Jastreb) 

BRONCA
-30 kg: Luka Hrastić (Tigar Zagreb), -33 kg: Adam Jandras (Jastreb) i Mihael Kralj (Dugo Selo), -36 kg: Patrik Kolaković (Bistra). -40 kg: Andrija Vrbanac (Jastreb) 

MLAĐE KADETKINJE

ZLATO
-36 kg: Ema Delić (Metalac), -40 kg: Klara Uglešić (Monter), -44 kg: Lea Oparnica (Karlovac)

SREBRO
-33 KG: Ariana Dorbolo (Ion), -40 kg: Letizia Šimunec (Vrbovec), -44 kg: Rebecca Šimunec (Vrbovec) 

BRONCA
-33 kg: Petra Čirjak (Jastreb), -40 kg: Lorena Buljan (Bistra).


U ponedjeljak, 23. studenoga Europsko prvenstvo nastavlja se natjecanjem mlađih seniorki i seniora.

Seniorska natjecanja na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga. 

Natjecanje i rezultate uživo možete pratiti na portalima taekwondo.com.hr i službenoj stranici https://linktr.ee/euclubs, te u live streamingu na YouTube kanalu CroRing i portalu croring.com.  


FOTO: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

486
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije